Екологічна катастрофа у Жабинцях: на Чемеровеччині орендар ставу мало не «омертвив» водойму.

Понеділок, 03 серпня 2015, 18:03
Кому заробітки, а кому – екологічне лихо: на Чемеровеччині орендар ставу мало не «омертвив» водойму.
На Чемеровеччині орендар ставу мало не «омертвив» водойму. Містечкова екологічна катастрофа трапилась у Жабинцях. Минулого тижня тут подохла риба. Місцеві кажуть, усе – через брак кисню… та води. У селі – два стави – 10 та 4 гектари. Водойми йдуть каскадом – вода з більшого надходить у менший. Принаймні так було донедавна – доки орендар не загатив більшу водойму. Рівень води у меншій впав ледь не вдвічі – став майже висох – від того й подохла риба. Місцеві кажуть, куди лишень не зверталися – допомагати ніхто не квапився. Вирішити проблему вдалось лише після звернення до громадської приймальні районної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка». Останні зреагували миттєво – проблему наразі практично зняли. 
Село Жабинці Чемеровецького району протягом тижня потопає у смороді. Усе – через місцевий став. Вода у водоймі цвіте уже кілька місяців. Близько тижня тому тут ще й подохла риба.
Місцеві кажуть, екологічне лихо трапилось через орендаря ставу. Останній не загатив водойми – став почав всихатися.
У тимчасовій власності чоловіка наразі перебуває дві водойми. Перша – площею в десять гектарів, друга – у чотири. За користування ними орендар платить символічно – десь 4 тисячі гривень на рік. Сільський голова Жабинець каже, платежі надходять регулярно.
Відтак розірвати угоду із орендарем практично нереально. По суті єдина юридично прописана причина для припинення договірних відносин – несплата оренди, якої немає. Люди кажуть, як тоді боротися із чоловіком – зовсім не знають. Адже мор риби та сморід на все село – не єдине чим невдоволені. Незважаючи на законодавчо обґрунтоване право місцевих, орендар ще й боронить рибалити.
Місцеві додають, куди лишень не звертались, аби приструнити орендаря – результату не було. Останньою інстанцією, до якої прийшли за допомогою коли терпець увірвався – після мору риби – стала громадська приймальня районної організації партії. Її очільник ситуацію виправив ледь не одразу. Покликав очільника району, зв’язався із орендарем і той, зрештою, пустив воду. Наразі став набирається – проблему по суті знято. Втім, залишати людей сам на сам із орендарем партійці не збираються. Кажуть, зроблять усе для того, аби людське дісталось людям.
До речі, наразі на території краю діє громадська організація «Стоп корупція» за підтримки партії «Солідарність» - Блок Перта Порошенка». Звернень від громадян тут, кажуть, чимало – роботи не бракує. Утім, незважаючи на це, дійти обіцяють до кожного, адже, переконані й доводять – немає проблеми, якої вирішити не можна. 
Loading...

Новина дня

Депутатські запити – чому не реагують відповідні органи? Спосіб впливу на контролюючі органи. Щоразу сесійний день не обходиться без депутатських запитів. Проте часто-густо реагування на них з боку посадових органів немає. Відтак, аби досягти ефективного вирішення усіх питань, наступне засідання депутати вирішили присвятити актуальним питанням свого округу. Готувалися почали завчасно.

Ексклюзив

Тележурнал ”Поруч один одного” Випуск 59
  Випуск 59
19.05.2017 18:41
Програма “Свят коло”
  Співає Віньковецький край. Частина 2.
19.05.2017 18:09
Досить. Ефір від 17 травня
  Гість студії - директор Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів ХМР Олександр Чор...
18.05.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
17.05.2017 10:51