У Хмельницькому влаштують всеукраїнське свято народного костюму «Жива традиція»

Понеділок, 10 серпня 2015, 10:08
Учасники та гості матимуть можливість переглянути виставки, придбати одяг та аксесуари.

У рамках відзначення Дня незалежності Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва запрошує усіх охочих 23 серпня на всеукраїнське свято народного костюму «Жива традиція».

"Свято в нашій області проходитиме вдруге. Його головним завданням є збереження традицій українського народу і зокрема традицій народного костюму, які формувались століттями генієм нашого народу та його художнім талантом", - розповідають організатори.

На свято запрошено майстрів і колекціонерів із Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Житомирської, Кіровоградської та Хмельницької областей.

В рамках фестивалю заплановано заходи:
1. Виставка автентичного одягу та аксесуарів етнорегіонів України
2. Театралізований концерт «Краса єднань української родини» за участю творчих колективів з Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької областей.
3. Демонстрація-дефіле традиційного та сучасного національного одягу, де буде представлено 12 колекцій сучасних моделей одягу з використанням етномотивів та авторських моделей.
4. Майстер-клас із виготовлення аксесуарів до українського костюму.
5. Виставка-ярмарок одягу та художніх виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва України, за участю майстрів народної творчості з багатьох областей України. Всього передбачено близько 50 учасників.

Нагадаємо, Хмельницький також відзначить День Незалежності святковим концертом, ярмарком та фестивалем вуличної їжі.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21