Сміттєпереробному заводу бути. Польські інвестори у Хмельницькому

Четвер, 03 грудня 2015, 18:01
Інвестори і влада готові. Чи бути сміттєпереробному заводу у Хмельницькому?
Від обіцянок до дій. Нині із новою владою Хмельницького зустрілися польські інвестори. Центральне питання: сміттєпереробний завод. Поляки – не перші, хто вносив свої пропозиції з цього приводу. Однак попередники не могли показати практичного втілення своїх ідей. Натомість європейські інвестори – практики. Чотири таких заводи вже працюють у Польщі.
Ціна питання – триста за тонну сміття. Саме такий розрахунок застосовують у сусідній Польщі – визн ачають приблизну суму необхідних грошових вливань. Хмельницькому будівництво і запуск обійдеться у більш як тридцять мільйонів євро. У Польщі схема така: 70% надає Європейський союз – безповоротно.
 
Таким чином там спромоглися звести майже сотню сміттєпереробних і сортувальних комплекси. Чотири із них – робота «Control Process».
Власне продаж, виготовленого альтернативного палива у Хмельницькому і став передумовою вибору інвесторів на користь нашого обласного центру. Використовувати паливо зі сміття можуть і для тепло станцій, та в першу чергу його купуватиме Кам’янецький цементний завод.
А інша сортує все, що залишилося. Працюватимуть на комплексі понад сто робітників. Утім, не все так просто у нас ще не готове законодавство для зведення таких споруд. Та місцева влада до співпраці повністю готова.
Тож якщо все буде добре за два роки у Хмельницькому сміття не забруднюватиме грунт, а приноситиме прибутки.

Новина дня

Сміттєпереробному заводу бути. Польські інвестори у Хмельницькому Інвестори і влада готові. Чи бути сміттєпереробному заводу у Хмельницькому?

Ексклюзив

Програма "На варті"
  Запис прямого ефіру від 3 грудня
04.12.2015 14:27
Програма "Досить"
  Запис прямого ефіру від 2 грудня Тема: Права та обов'язки людей перед ЖЕКами та ЖЕКів перед людьми...
03.12.2015 13:05
Roll Models
  Вони шалені та драйвові, водночас спокійні та сором’язливі. І це лише незначна частинка того, що можна сказати про цей чудовий столичний к...
02.12.2015 12:29
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +....
02.12.2015 11:37