Всеукраїнський страйк на Хмельниччині

Понеділок, 28 грудня 2015, 17:38
Заблоковані автошляхи та довгі черги вантажівок - фермери протестують проти податкового свавілля.
Фермери проти державного тиску. Вже вп’яте після обговорення змін до Податкового кодексу українські аграрії страйкують. Після прийняття скандального закону селяни фактично залишаються на грані занепаду. Такий передноворічний сюрприз урядовців трударі землі називають корупційними махінаціями, адже перевагу в експорті зерна отримують великі агрохолдинги. Селяни розгорнули загальнонаціональний страйк та заблокували всі стратегічні автошляхи. Був паралізований рух транспорту і на Хмельниччині, поблизу Летичева, у Камянець-Подільському та Славутському районах, у західному напрямку поблизу селища міського типу Війтівці. Внаслідок затору утворилася довга черга вантажних та легкових авто.
 
Загальнонаціональна акція протесту по країні стартувала о 10-тій ранку - саме з цього часу фермери та прості селяни заблокували загальноукраїнські автомагістралі. У західній частині Хмельниччини виявом невдоволення аграріїв став безперервний рух на пішохідному переході поблизу Війтівців – тут на роздоріжжі люди з гаслами блокували дорогу в чотирьох напрямках. Свої дії протестувальники пов’язують з нововведеннями у законодавстві. На їх думку, аграрна галузь після змін до Податкового кодексу знищується повністю. А, окрім відміни пільгового оподаткування, фермери отримують і інші «палки в колеса» від держави.
Майже півтисячі невдоволених селян своїм мирним протестом вкотре намагалися привернути увагу держави до своїх проблем. До хмельницьких мітингарів приєдналися і тернополяни. Кажуть, при нинішніх умовах ведення фермерського бізнесу, влада мала б підтримати селянські господарства. А не забирати в них останнє.
Відміна спецрежиму для малих господарств – це повністю знищення тваринництва та рослинництва. З новими податковими ставками селянин не зможе купувати техніку в кредит та утримувати на собі соціальну сферу на селі.
На думку мітингарів, дрібні господарства та великі агротрейдери після змін в законодавстві отримують різні умови оподаткування, а це – прямий шлях до корупції в одній з найприбуткованіших галузей держави.
За майже шестигодинного страйкування на трасі Хмельницький – Війтівці утворився затор з автомобілів. Втім, деякий транспорт все ж рухався через кордони мітингувальників.
Свої вимоги негайно ветувати закон про зміни до податкового законодавства учасники страйку адресували Президенту. Якщо впродовж дня після початку страйку влада в столиці не відреагує на вимоги аграріїв, акцію обіцяють зробити безстроковою.

Новина дня

Страйк аграріїв продовжується Страйк аграріїв продовжується. Стратегічні автошляхи як Хмельниччини, так і всієї країни вже другий день підряд заблоковані. Виною перекриття доріг, як кажуть самі аграрії, стали антифермерські зміни до Податкового Кодексу, які із малих та середніх фермерських господарств зроблять банкрутів. А зрештою зупинять розвиток АПК.

Ексклюзив

Спортцентр
  Випуск від 28 грудня. 1. Огляд матчів 13 туру футзальної екстра-ліги. 2. Огляд матчу Делівері - Спортлідер-2. 3. Підсумки 2015 ро...
29.12.2015 11:41
Програма "Про здоров'я"
  Запис прямого ефіру від 24 грудня. Гість студії - Галина Грановська - головний імунолог...
25.12.2015 11:46
Програма "Досить"
  Запис прямого ефіру від 23 грудня. Гості студії - Олег Певнєв - депутат Хмельницької міської ради; Іван Бухал - депутат...
24.12.2015 14:01
Програма "Момент Істини"
  Запис прямого ефіру від 22 грудня. Гість студії - заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренк...
23.12.2015 12:47