Як стати інвалідом?, або По чім чиновницька совість?

Понеділок, 08 лютого 2016, 17:02
Кілька років тому Інтернетом облетіла новина про те, що чиновницькі верхи Хмельниччини ледь не всі – інваліди. Обласне МСЕК забезпечило пенсії чи не кожному, хто при важливій посаді. Це, звісно, лише чутки. Хоча…
Знайомтеся, це – пан Дмитро. Чоловік – ледве ходить, утім, щороку приїздить на огляд до медико-соціальної експертної комісії. Робить це, аби підтвердити свою інвалідність. 3-я робоча група у нього з 2004-го. Переконує, кожна поїздка до медиків – це справжнісіньке катування, адже відношення до тих, хто за станом здоров’я «не придатний» тут – просто жахливе.
Власне це – лише одна й, повірте, не основна з тих проблем з якою стикаються інваліди. Найбільша і найболючіша полягає не у тому, аби дістатись медиків, а в тому, аби переконати їх у власній хворобі. Пан Дмитро, до прикладу, роками намагається довести серйозність свого недугу. Просить єдиного, аби третю групу замінили другою. Каже, у МСЕК підстави для цього мають, але, чомусь, не хочуть «розкошелитись».
Чоловік каже, про причину відмови лікарів дати другу групу здогадується. Переконує, для того аби її отримати у закладі існує свій – неофіційний тариф.
Від того, що в закладі беруть хабарі пані Тетяна, звісно, відхрещується. Каже, у них – все чесно та прозоро. Інвалідність тут дають не за гроші, а за станом здоров’я.
Власне, у чоловіка очільниці обласного МСЕК – нещодавно поновленого на посаді голови фінансової інспекції краю Володимира Крупи – 2-га група інвалідності - пожиттєво. Здається те, що йому протипоказана фізична праця та нервово-психічні перевантаження стало однією з причин його звільнення з посади. У 2011-му пан Крупа протягом 9-ти місяців хворів – його звільнили. Утім, не так давно поновили – через суд. Пан Крупа судився з інспекцією довгих 5 років. Спочатку позов не задовольняли, а потім сталося диво. Хворого на туберкульоз і з інвалідністю 2-ої групи чиновника повернули у крісло. Як працюється з такими недугами пану направду зараз ніхто не знає. І чи може він фізично боротись з корупційними схемами? Коли Дмитру Сиску із третьою групою єдине, що радять у МСЕК – працювати вахтером. Питання за питанням, а відповіді – жодної. Та й чи потрібні вони там, де й без того все ясно.
Loading...

Новина дня

9 травня у Славуті пройшло з червоними прапорами 9 травня у Славуті – з радянською символікою. У День Перемоги ветеранські організації міста пройшли вуличною ходою з червоними стягами. Місцеві депутати ініціювали звернення до Служби безпеки та Міністра внутрішніх справ щодо неналежного виконання славутськими полісменами своїх обов’язків.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 11 травня
  Гостя студії - заступниця Хмельницького міського голови Галина ...
12.05.2017 09:57
Підсумковий випуск новин від 7 травня
  Знову будують, де не можна, одружуються за добу у Хмельницькому та б'ються на меч...
11.05.2017 12:27
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.05.2017 10:48
Досить. Ефір від 10 травня
  Гість студії - Олександр Новосядлий - начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної сист...
11.05.2017 09:57