Учасник бойових дій посмертно

Вівторок, 01 березня 2016, 16:30
Перше судове засідання – сім’я добровольця судиться з державою, аби надали статус учасника бойових дій посмертно.
Перше судове засідання – сім’я добровольця Володимира Величко судиться з державою, аби надали статус учасника бойових дій посмертно. Свого часу чоловік служив в Афганістані, з початком бойових дій пішов на передову. Без статусів, без заробітків, але з бойовим духом чоловік захищав країну, поки 2014-го не втратив життя.
Це жахливі кадри розстріляного автобусу з добровольцями Правого сектору. У серпні 2014-го вони везли полонених на обмін в так звану ДНР. Наслідки обстрілу - десять загиблих та лише троє вижили. На місці трагедії з’явилися російські камери та бійці кавказької зовнішності - то була засада.

Пройшло півтора роки, а сім’ї загиблих оббивають пороги в судах та чиновницьких кабінетах, аби добровольців визнали офіційно захисниками країни та надали пільги для їхніх дітей. Антоніна Величко – мати сорокатрирічного Володимира, яких потрапив в облаву. З початку АТО, син відправився на схід боронити державу. Проте, до сьогодні держава не спромоглася цього визнати.
Наймолодшому сину два рочки. Перед тим, як Володимир Величко востаннє відправився на Схід – встиг його похрестити.
Першого березня у Хмельницькому повинно було відбутися судове засідання у справі добровольця.
Проте, за браком певних документів, суд перенесли. Сім судів першої інстанції успішно завершилися у подібних справах. Добровольцям таки надали статуси, але, як каже правозахисник, зі «скрипом».
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21