Для запобігання рибного браконьєрства створюються рибні біржі

Четвер, 03 березня 2016, 12:48
Обсяг незаконного ринку складає 200 мільйонів
Для запобігання рибного браконьєрства створюються рибні біржі

Людина має з'їдати 20 кілограмів риби на рік, за рекомендацією Організації Об'єднаних Націй. В Україні цей показник за офіційною статистикою — 11 кілограмів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на ruboxoronahm.

"Є проблема з обліком. Ніхто точно не знає, скільки її вирощують і виловлюють. Тому фактично українці споживають більше офіційних 11 кілограмів, але менше норми", розповідає Голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів В Україні вирощують коропа, товстолоба, білого амура. Але не всі магазини мають басейни, щоб торгувати живою рибою.

Торгові мережі не мають прозорого доступу до закупівлі риби. Вже є кілька розробок, як цю проблему вирішити.

"Плануємо створити рибні біржі, — продовжує Ярема Ковалів. — Першу відкриємо влітку на Київському водосховищі. Виловлену рибу одразу продаватимуть оптовим покупцям і звичайним споживачам. Рибні біржі можуть стати точками, навколо яких розростатиметься супутня інфраструктура — кафе, ресторани, де цю рибу готуватимуть."

Будуть розроблені сертифікати походження риби, щоб не дати виловленій у браконьєрський спосіб продукції з'явитися на полицях магазинів. Це буде електронний документ, в якому зазначено: де виловлена риба, коли. Підприємець, який її виловив, а також — перший оптовий покупець.

Наразі є 32 державних рибних підприємства, які б мали б розводити рибу, ловити її. Прибуток мають лише сім.

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21