На Хмельниччині майор ЗСУ вимагав хабар у 36 тисяч гривень

Вівторок, 15 березня 2016, 12:34
Так начальник одного з підрозділів намагався "відмазати" солдата
На Хмельниччині майор ЗСУ вимагав хабар у 36 тисяч гривень

За укриття фактів розкрадання солдатом військового майна посадовець вимагав від нього три тисячі доларів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на інформацію Департамент захисту економіки Нацполіції України.

У січні 2016 року до працівників Управління захисту економіки ГУНП у Хмельницькій області звернувся військовослужбовець. Він повідомив, що начальник окремого складу військової частини Збройних сил України вимагає від нього неправомірну вигоду у сумі 3 тисяч американських доларів. За цю суму майор не доповість керівництву про факти розкрадання військового майна.

За зібраними матеріалами уже військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону відкрито кримінальне провадження щодо "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Досудове розслідування задокументувало отримання майором ЗСУ частини хабара у сумі 19 тисяч гривень, які він отримував від солдата впродовж місяця.

На Хмельниччині майор ЗСУ вимагав хабар у 36 тисяч гривень - фото 1

14 березня працівники УЗЕ Національної поліції, військової прокуратури Хмельницького гарнізону Західного регіону та відділу внутрішньої безпеки Служби безпеки та групи швидкого реагування ГУНП у Хмельницькій області затримали посадовця на території військової частини.

На Хмельниччині майор ЗСУ вимагав хабар у 36 тисяч гривень - фото 2

Загальна сума отриманої начальником Хмельницького окремого складу військової частини Збройних сил України неправомірної вигоди склала 36 тисяч гривень.

Наразі посадовця затримано.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21