Замість церкви – багатоповерхівка: в Хмельницькому – черговий будівельний скандал

П'ятниця, 18 березня 2016, 17:29
Мешканці Гарнізонної створили громадську ініціативу проти забудови місцевого парку.
В міської влади вимагають зупинити вирубку дерев, забрати землю у забудовника та скасувати містобудівні. Чиновники наразі взялись за вивчення проблеми.
Замість церкви – багатоповерхівка: в Хмельницькому – черговий будівельний скандал. Мешканці Гарнізонної, що у Раковому не сплять ось уже протягом двох тижнів – по черзі чергують біля місцевого парку. Нещодавно тут почали вирубувати дерева – тоді місцеві випадково дізналися: замість тутешнього оазису поруч їх домівок має вирости багатоповерхівка. Така перспектива городян аж ніяк не втішила – усі як один повстали проти вирізки дерев та будівництва. Адже, кажуть, останнє – незаконне.
На Гарнізонній вже два тижні як людно. Місцеві групами щодня чергують на вулиці. Бояться, аби їх парк не перетворили у будівельний майданчик. Відтак з місця не сходять з 6-ої до 10-ої.
Автівки із будматеріалами на Гарнізонну зачастили через будівництво. Люди кажуть, замість парку їм хочуть втулити багатоповерхівку.
Місцеві додають, про те, що будинок буде дізналися випадково. На початку березня із вікон побачили – невідомі почали зрізувати дерева. Зрозумівши, що пахне смаженим, усі як один ринулися боронити парк.
Об’єднанні загальним горем, місцеві почали власне розслідування. Кажуть те, що знайшли свідчить – багатоповерхівку будують незаконно.
Місцеві додають, зважаючи на те, що землю давали під церкву –– усе пройшло без аукціону. За законом – все вірно, адже, зведення культових споруд від нього справді звільняє. А, от, будуватимуть будинок – за землю під будівництво якого, за тим же законом, треба позмагатися і заплатити. Люди певні, забудовник не зробив ні того, ні іншого – обійшовши закон, завдав збитків громаді.
Представник забудовника натомість переконує, у них – жодних порушень. Все законно й підкріплено документами. Усе банально просто, церква передала їм землю, бо коштів на те, щоб збудувати храм у них не стало.
Крім квартир церковнослужителям, каже представник забудовника, готові допомогти і самим протестантам. Адже, у планах – вирубка не цілого парку, як кажуть люди, а лише 18-ти дерев. Їх знищать, а після завершення будівництва, посадять другі. Все це і решта дій із благоустрою уже прописані в кошторисі на озеленення.
Обіцянкам забудовника люди, щоправда, вірять не охоче. І вже оголосили йому війну – юридичну – подали до суду на скасування декларації на початок будівництва й звернулися до міської влади з тим самим. Зареєстрували громадську ініціативу і вже готові іти на сесію, аби переконати депутатів її підтримати. Останні вже взялись перевіряти забудовника. Кажуть, незалежно від результатів, підтримуватимуть громаду.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21