Рятувальники провели рейд по спалюванні сухої трави

Четвер, 31 березня 2016, 16:02
З початку тижня Хмельницькі рятувальники близько п'ятидесяти разів гасили пожежі сухої трави.
З приходом весняного тепла в повітрі все частіше з'являється запах чадного диму. Тільки за останній тиждень полум'ям було охоплено декілька гектарів сухих заростей в різних мікрорайонах міста. Підпали люди роблять або свідомо, або із необережності, але в обох випадках такі дії несуть за собою чималий адміністративний штраф.
Так два дні тому горіли зарості сухої трави поблизу мікрорайонів Раково та Лезнево. За кілька годин полум'ям було охоплено територію площею близько трьох гектарів поля. Тому рятувальники вкотре виходять в рейд аби запобігти непоправним діям.
Одна із небезпек, яку провокує незаконне прибирання, є перекидання полум'я на прилеглі будинки та інші господарські будівлі.
Ще однією загрозою від горіння сухостою є те, що в повітря викидаються шкідливі речовини, які весь рік осідали на рослинах. Пізніше вони потрапляють в легені, переконують екологи.
Спалювання сухостою як для людей так і для юридичних осіб може обернутися адміністративним покаранням. За чималу загрозу населенню та навколишньому середовищу порушникам загрожує тільки невеликий штраф.
Loading...

Новина дня

Наркевицька ОТГ відтепер із власним дільничним та громадським формуванням Наркевицька об’єднана територіальна громада – перша в краї, котра віднедавна обзавелася власними – дільничним та громадським формуванням. У рамках програми «Громада і порядок», на яку цьогоріч виділили аж 80 тисяч гривень, таким чином тут намагаються самотужки убезпечити жителів 16 сіл, належних до ОТГ. Своїх правоохоронців громаді тут презентували у середу – в оновленому спортзалі. Це – іще одне надбання, котре, на глибоке переконання керівництва села, також позитивно вплине на жителів усіх населених пунктів.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович "Дорогою спасіння"
  Церква - це місце спілкування з Богом. ...
24.03.2017 15:24
Підсумковий випуск новин від 19 березня
  Реакція на розгін блокади, перше свято добровольця та як не стати жертвою недо...
22.03.2017 12:25
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
22.03.2017 11:39
Момент Істини. Ефір від 21 березня
  Гість студії - Степан Кушнір - голова Молодіжного клубу розвитку...
22.03.2017 10:47