Чорнобиль. 30 років по тому

Понеділок, 25 квітня 2016, 17:27
30 років після Чорнобиля.У Хмельницькому вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
26 квітня виповнюється 30 років з часів Чорнобильської аварії. Знешкоджували цю катастрофу більше півмільйона ліквідаторів, з них- півтори сотні хмельничан. Постраждалих – більше в рази.
Чорнобиль. Трагедія ХХ століття. Цьогорічвиповнюється 30 років одній з найбільших катастроф за історію людства. У 1986 році Чорнобильська аварія сколихнула не лише весь Радянський Союз, а й сусідні держави.Тоді більше півмільйона ліквідаторів боролися з ядерною стихією. З них – близько півтори сотні хмельничан.
Чорнобиль. 30 років по тому. Про цю трагедію знає чи не кожен. Віктор Січкар не просто знає, він – очевидець та ліквідатор. Тоді у 1986 йому було 25. Він, як і інші,не шкодуючи свого здоров’я та життя, працював у 30-кілометровій зоні радіаційного лиха.
Більше півмільйона ліквідаторів боролися з ядерною стихією. З них – близько півтори сотні наших земляків. Нині їх подвиг вшановують у Хмельницькому. Особливу вдячність герої висловлюють місцевим рятувальникам. Ті ж бо подарували ліквідаторам поїздку до зони відчуження. Через 30 років по тому, каже пан Віктор, пам’ять все таки жива. Пригадує, як колись та місцина була густо заселеною, нині – стоїть пусткою.
Тоді про трагедію, каже пан Віктор, дізналися не одразу, а дещо пізніше. У Союзі все було за завісою таємничості. Та все ж, обов’язок перед Батьківщиною відчував кожен. Щоправда, нарікають, біда у тому, що нині у незалежній Україні подвиг їх неоціненний, та неоцінений.
Чорнобиль. 30 років по тому. Герої-чорнобильці воліють одного, аби згадували про них не тільки 26 квітня.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21