Купатись на хмельницькому пляжі небезпечно!

П'ятниця, 08 липня 2016, 17:58
Санлікарі рекомендують хмельничанам не купатися на центральному пляжі.
Купання на міському пляжі може призвести до захворювання рядом інфекційних хвороб. Занадто висока температура повітря та води сприяє розмноженню небезпечних мікроорганізмів. Спеціалісти припускають і можливість забруднення неочищеними або погано очищеними стоками.
Перший місяць пляжного сезону у Хмельницькому завершився мором риби. 30 червня хмельничани помітили скупчення мертвої риби у річці зі сторони парку ім. Чекмана. Екологи запевнили, риба дохне через спеку та недостатню кількість кисню у воді. Та небезпеки життю відпочиваючих на міському пляжі цей інцедент не ніс.
Та двома тижнями пізніше санепідслужба області порадила хмельничанам все ж таки не купатись на міському пляжі. Оскільки вода в річці не відповідає санітарним нормам. Більше того, купання в Південному Бузі може призвести до серйозних захворювань.
В санепідслужбі запевняють, причин для погіршення стану води – кілька. Це і підвищенні температурні показники протягом довгого часу, і мала проточність самої річки.
Екологи та представники санепідслужби наполегливо радять не купатись на міському пляжі до понеділка. Тоді з’являться останні результати досліджень і можна буде говорити чи покращилась якість води у річці.
У Хмельницькій області нараховується більше 2-х тисяч штучних та природніх водойм. Та тільки 14 з них визнані придатними для купання. Тому, якщо ви вирішили провести час на якомусь з них – пам’ятайте про правила безпеки.
Loading...

Новина дня

Купатись на хмельницькому пляжі небезпечно! Санлікарі рекомендують хмельничанам не купатися на центральному пляжі.

Ексклюзив

Програма “Зелена варта”
  День депутата в ДП "Ярмолинецьке лісове господарство"
08.07.2016 16:41
Тележурнал "Відродження". Випуск 9
  
07.07.2016 16:16
Тележурнал "Відродження". Випуск 8
  
06.07.2016 14:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
05.07.2016 16:34