«Народний герой України»: у Хмельницькому відбулась 18-та церемонія вручення недержавної нагороди.

Понеділок, 25 липня 2016, 14:54
У Хмельницькому відзначили народних героїв. Недержавну нагороду отримало сім родин загиблих бійців АТО та військового журналіста. Ще вісім нагород вручили бійцям АТО, військовим капеланам, волонтерам та медикам. Церемонія нагородження відбулась в Хмельницькій обласній філармонії. І тривала протягом трьох годин.
Хмельницький став 18-им містом, котре приймало героїв зі всієї країни. Церемонія в обласному центрі стала можливою завдяки активній підтримці самих нагороджених, кажуть організатори. Нагорода – не державна, відтак, розраховувати доводиться лише на власні сили.
Власне, виготовлення й самого ордену – «Народний герой» - заслуга також – виключно народна. Виготовленням нагрудного знаку займається ювелір-волонтер Дмитро Щербаков. А матеріалом його забезпечують такі як Луїза з Вінниці. Дівчинка вже півроку розмальовує дитячі обличчя та збирає дорогоцінні метали. Її внесок у свято – 4000 гривень та 986 грам срібла.
Свій внесок в організацію свята зробив і ось цей іще маленький, а вже – чоловік – Артем Харченко. Волонтерством, каже, займається вже давно. Дарує бійцям свою творчість. І це, незважаючи на тяжкий недуг. Артем – лише тиждень як після курсу хіміотерапії уже готовий стати на сцену, аби по-своєму висловити шану народним героям.
Послухати Артема у Хмельницькому мало змогу 7-ро родин загиблих бійців та військового журналіста і 7-ро тих, кого за життя таки визнали народним героєм. Один із нагороджених, на жаль, приїхати не зміг – чоловік у зоні АТО продовжує стояти за Україну.
Привітати колегу-спецназівця – Олексія Бондарчука – прийшли колеги із 8-го полку – Філ та Маркоша. Переконані, Бонд – кращий з кращих – командир, друг і просто людина.
Пані Олена також тут, бо в Хмельницькому орден «Народного героя» отримує її бойовий побратим – командир 3-го батальйону 72-ї бригади Андрій Жук. Жінка не приховує суму, адже нагороду він отримує посмертно. Каже, цінувати треба живих, мертвих залишається лиш пам’ятати.
Loading...

Новина дня

У районі Авдіївки загинув військовий з Волочиського району Хмельниччина втратила ще одного героя. 29 річний Ігор Мединський з села Писарівка Волочиського району загинув 23 червня під Авдіївкою. У хлопця залишився маленький син, дружина, сестра та мати. Ігор добровольцем пішов на війну та загинув за день до свого повернення додому.

Ексклюзив

Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21
Підсумковий випуск новин від 24 липня
Град як яйце, чистки в освіті та хмельничани на олімпіаді. Те, чим жила хмельниччин...
25.07.2016 09:27
Момент Істини
Гість студії - Дмитро Йовдій
22.07.2016 10:13