У Хмельницькому відкрився кінологічний центр Всесвітньої митної організації

П'ятниця, 26 серпня 2016, 17:01
Єдиний в Україні та 9-ий у світі Регіональний навчальний центр Всесвітньої митної організації відкрили у Хмельницькому, на базі департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС. В урочистостях взяли участь голова ДФС Роман Насіров, керівники центральних органів виконавчої влади України, представники митних адміністрацій Молдови, Польщі та Грузії, члени міжнародних організацій. Відкриття такого центру у Хмельницькому – це шанс для України обмінятись досвідом та передовими методиками у галузі кінології з іншими країнами.
Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації почав роботу в Хмельницькому. Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, який був присутній на відкритті, переконаний, що даний кінологічний центр дасть Україні можливість активніше обмінюватися досвідом і передовими методиками в сфері кінології з іншими країнами.
На території центру облаштували сучасний комплекс з умовним автомобільним пунктом пропуску, залізничним пасажирським вагоном, вантажним автомобільним напівпричепом, автоцистерною, кінологічним тренувальним комплексом та вольєрами на 30 собак. Відзначимо, що отриманий статус дає центру можливість здійснювати підготовку кінологічних команд митних органів країн Центральної Європи і Чорноморського басейну.
Хмельницький кінологічний центр - дев'ятий у світі. Чотири таких центри працюють в Азії і три - в Європі. Восьмий центр в Саудівській Аравії - в процесі будівництва. На базі центру проходять навчання собаки для потреб різних відомств: митниці, Національної поліції, Держприкордонслужби, пенітенціарної служби. Їх тренують шукати наркотики, зброю, сигарети і валюту.
Продемонстрували кінологи і вміння своїх підопічних. Кажуть, для того, щоб собака давав результати у роботі - дресирувати потрібно чи не від самого народження. Англійському фокстер’єру Пістону – 4 роки і він вже має неабиякі досягнення в роботі.
Тренують собак тільки на натуральних матеріалах: і наркотики, і зброя і гроші – все справжнє. На території департаменту облаштований гуртожиток для собак, де вони тимчасово проживають під час тренувань. Інструктори тренують своїх чотирилапих друзів щодня, і кожного року вони повинні підтверджувати свою майстерність. Спеціалісти переконанні відкриття такого центру у Хмельницькому підвищить ефективність роботи кінологічних груп, а передові технології дозволять працювати на рівні європейських країн.
Loading...

Новина дня

Улашанівський протест: через місцевий кар’єр селяни перекрили дорогу Проїзду – немає. У Славутському районі люди на три години перекрили дорогу. Так вони протестували проти розробки кар*єру в селі Улашанівка. Скандал із приватною фірмою через місцеве родовище у людей виник три роки тому.

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 29 серпня
  
30.08.2016 10:49
Підсумковий випуск новин від 28 серпня
  Нахабні водії хмельницьких маршруток, 25 років Незалежності та масштабний футболь...
30.08.2016 09:49
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
23.08.2016 10:46
Випуск програми Спортцентр від 22 серпня
  
23.08.2016 09:55