У Хмельницькій обласній філармонії відбудеться один із ключових концертів

Середа, 26 жовтня 2016, 11:37
28 та 30 жовтня у Хмельницькі обласній філармонії представлять прем’єру опери Юлія Мейтуса «Украдене щастя» за однойменною драмою І. Франка.

Однією з найяскравіших імпрез концертного сезону стане масштабний мистецький проект, приурочений 160-й річниці від дня народження Івана Франка. Після успішних постановок національних опер «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського та «Назар Стодоля» К. Данькевича, сцена  філармонії знову перетвориться на майданчик захоплюючого музично-драматургічного дійства. 

Одна з найкращих сучасних українських опер – «Украдене щастя» на лібрето М. Рильського – була вперше поставлена у 1960 році у Львові та відтоді стала справжньою репертуарною окрасою оперних театрів України. У музиці Ю. Мейтуса геніальний витвір І. Франка знайшов надзвичайно тонке та глибоке відтворення як у сенсі розкриття психології людських відносин, змалюванні яскравих індивідуальних характеристик головних героїв драми, так і в майстерному використанні національного музичного фольклору – від його симфонічного переосмислення до прямого цитування народних мелодій.

В опері задіяні кращі творчі сили хмельницької філармонії, а також запрошені вокалісти зі Львова. Постановником виступить вже знайомий хмельничанам за минулими оперними виставами талановитий режисер Івано-Франківського Академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. І. Франка Орест Пастух, який разом з диригентом Тарасом Мартиником буде представляти оригінальний сучасний погляд на українську класику.

Хмельницька обласна філармонія запрошує хмельничан та гостей міста  на прем’єру:

  • 28 жовтня о 18:30
  • 30 жовтня о 17:00

Афіша про заплановані концерти, які відбудуться у філармонії ТУТ.




www.0382.ua

Джерело: Хмельницька обласна філармонія
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Ексклюзив

Тележурнал ” Відродження ” Випуск 26
  
28.10.2016 18:31
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 25
  
28.10.2016 18:20
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 24
  
28.10.2016 18:00
Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18