Сесія міської ради

Середа, 26 жовтня 2016, 16:49
Підтримка учасників АТО та новий притулок для собак – за що голосували депутати на черговій сесії.
На черговій сесії міської ради депутати голосуванням підтримали присвоєння звання «Почесний громадянин міста» посмертно для 25-ти загиблих захисників. Окрім того, обранці прийняли статут комунального підприємства «Надія», що займатиметься утриманням безпритульних собак.
Сесійний день. Міський бюджет перевиконаний, тож, залишкові кошти під кінець року депутати розподіляли по найнеобхідніших статтях. Гроші отримали профтехосвіта, спортсмени та поліція. Трохи сповільнилося обговорення під час винесення земельних питань. Було навіть таємне голосування – членом виконкому, з другої спроби, став адвокат В’ячеслав Зарічнюк. А звання «Почесний громадянин міста» присудили для двадцяти п’яти загиблих АТОвців.
  
Робота у сесійних стінах міських обранців цього дня таки виявилася плідною. Перевиконання бюджету дозволило скерувати гроші з міської казни на нагальні потреби: олімпійці та їх тренери отримали премії, а сім’ї загиблих військових - матеріальну підтримку. Знайшлися гроші і на медичне обладнання, - для обстеження молочних залоз виділено більше 4 мільйонів. А от 7 нових питань, що з’явилися у порядку денному перед пленарним засіданням, викликали здивування та обурення бютівця Бірюка. Депутат обіцяв не голосувати за сумнівні пункти та дорікнув націоналістам за, нібито-то, порушений регламент.
Політичні чвари, врешті, переросли у конструктивне обговорення. Депутати навіть обрали члена виконкому від громадськості – минулої сесії адвокат В’ячеслав Зарічнюк не зміг набрати потрібної кількості голосів, а от цього разу голосування було успішніше.
Відчутну допомогу отримали АТОвці. 75 земельних ділянок у гаражному масиві депутати виділили для вояків. 25 загиблих захисників, відтепер, мають звання «Почесний громадянин міста».
Зміцніє матеріально - технічна база у прикордонній академії, Нацгвардії та поліції. Остання на відеореєстратори отримала більше ніж 70 тисяч гривень. Надію на гідне існування дали обранці і безпритульним собакам – комунальне підприємство, що займатиметься утриманням чотирилапих, вже незабаром має запрацювати у мікрорайоні Гречани.
Депутати збільшили статутний капітал комунальному підприємству «Південно - Західні тепломережі». А «левову частку» порядку денного традиційно становили земельні питання.
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Ексклюзив

Тележурнал ” Відродження ” Випуск 26
  
28.10.2016 18:31
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 25
  
28.10.2016 18:20
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 24
  
28.10.2016 18:00
Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18