Кадровий «голод» Апеляційного суду Хмельницької області

Четвер, 19 січня 2017, 18:11
В Апеляційному суді Хмельницької області підбили підсумки роботи 2016-го року. Так минулоріч гостро постали кадрові питання. З сорока одного судді, котрі працювали тут на початку року, залишилося лише двадцятеро. Їм щодня доводилося розглядати щонайменше три десятка справ. Утім, нині працівники Феміди чекають на результати судової реформи, яка має забезпечити необхідну, для судів різних рівнів, кількість працівників.
З дев’ятнадцятьох суддів Апеляційного суду, котрі займаються переглядом злочинів й адміністративних правопорушень, залишилося лише семеро. Їм довелося чимало попрацювати, адже 2016-го до них надійшло понад чотири тисячі справ. Найчастіше до Апеляційного суду зверталися з перегляду вироків щодо вбивств і пограбувань.
Третину із всіх адміністративних справ займає керування транспортним засобом у нетверезому стані. Штрафи зросли, і навіть водійські права відбирають, а подоляни й досі кермують напідпитку.
Майже наполовину зменшилася і кількість суддів палати з розгляду цивільних справ. Так нині з двадцяти трьох суддів залишилося лише дванадцятеро. До них у 2016-му надійшло біль як дві тисячі двісті справ, з них понад тисячу дев’ятсот розглядали по суті. Судді навіть рейтинг найчастіших звернень склали.
За останній рік значно зросла кількість справ щодо оренди і, зокрема, оренди земельних паїв. Конкуренція між орендарями-сільгоспвиробниками змушує їх переманювати орендодавців.
Втім, сподіваються на стабілізацію. Вища рада юстиції почала своє перетворення у Вищу раду правосуддя. Тоді почнуть призначати суддів, яких нині так потребує система.
До місцевих судів чекати на кадрове поповнення теж слід не раніше літа-осені. Втім, у Апеляційному суді області зміни таки відбуватимуться: орієнтовно на березень заплановані навчання суддів області колегами зі США й Канади. Представники західного судочинства мають навчити місцевих служителів Феміди співпраці із засобами масової комунікації і громадськістю.
Loading...

Новина дня

Працівники «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору, бо не хочуть отримувати менше Працівники хмельницького «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору.Кажуть, його прийняли, не дотримуючись процедури. Це – по-перше. По-друге – зважаючи на положення внутрішнього документу, керівництво видало накази, відповідно до яких люди бояться, що отримуватимуть меншу заробітну плату. Із таким перебігом подій – водії, диспетчери, кондуктори та медпрацівники не згідні. Кажуть, керівник про це знає, утім, від прийнятого рішення не відступається. Більше того, незгідним погрожує звільненням.

Ексклюзив

Програма “Свят коло”
  Все минуще у цьому світі, а логос вічний.
20.01.2017 15:59
На Варті. Запис прямого ефіру від 19 лютого
  Гості студії - Марина Ланівська та Ганна Греснюк - волонтери БФ "Волонтери...
20.01.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
19.01.2017 10:47
Досить. Запис прямого ефіру від 18 січня
   Гості студії - Ігор Лисий - начальник УКЗ ГУНП у Хмельницькій області; Марія Л...
19.01.2017 09:59