Дві платіжки за газ

Четвер, 30 березня 2017, 14:49
Замість однієї платіжки за газ краяни отримають дві. В області з першого квітня зміниться дизайн платіжок за спожитий природний газ. Окрім звичних для краян колонок про використаний об'єм та поточні покази лічильника, громадяни матимуть змогу ознайомитися із калорійністю газу. Крім того, обсяги спожитого палива будуть розраховані у трьох одиницях виміру. Як запевняють у «Хмельницькгазі», це дасть змогу споживачам оцінити можливість використання електроенергії та твердого палива.
На території нашої області діє дев’ять газових маршрутів та 64 газорозподільчі станції. Кожна з них дозволяє блакитному паливу дійти до споживача. Близько двох місяців тому, громадськість та журналісти перевіряли якість газу. Вона вимірюється у калорійності згорання. Але в кожному районі калорійність є різною. Саме тому для інформування споживачів, як запевняють у Хмельницькгазі, і створюється ця колонка в платіжці, аби люди бачили - за яку якість газу їм доводиться платити.
 
Разом із калорійністю, у квитанції з’явиться декілька інших пунктів. А саме - обсяг використаного газу буде обчислюватися в кіловат-годинах, гігакалоріях та мегаджоулях. Таке нововведення, на думку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, дасть змогу оцінити споживачеві що для нього вигідніше - електрика, природний газ чи дрова.
Окрім цих новинок, на всіх жителів області, які користуються газовими плитами, котлами та іншим обладнанням чекатиме абонплата. Ця новинка почне діяти вже з першого квітня. Національна комісія з регулювання енергетики на додаток до платіжок за спожитий газ додала ще одну. А саме – абонплату за те, що газова труба дійшла до вашої домівки, а по ній йде газ.
Хмельницькі газовика кажуть, крок несподіваний, але це дасть змогу покращити обладнання за допомогою якого газ якісніше потраплятиме в домівку краян. Остаточної цифри поки що немає, але вона може сягнути п’ятдесяти гривень.
Платити будуть всі незалежно від того, чи проживає людина в оселі чи ні, та чи користується газом. Відключитися на деякий час – так, як це можна зробити, до прикладу, із інтернетом - можливо, але вашу трубу відріжуть ближче до загальної, поновлення буде коштувати немалих грошей. Тому варто задуматися.
Така ж ситуація може статися із електроенергією. Це тільки питання часу та задумки реформаторів.
Loading...

Новина дня

Ротація спецпідрозділу «Богдан» Одні поїхали - інші приїхали. Напередодні до Хмельницького повернулися бійці спецпідрозділу поліції «Богдан». На сході країни чоловіки несли службу два місяці, аби громадяни тамтешніх районів були в безпеці. Для більшості із правоохоронців це далеко не перша ротація.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович ”Дорогою спасіння”
  Великий піст - благодатний час покаяння....
31.03.2017 18:44
Тележурнал ”Відродження”. Випуск № 57
  
31.03.2017 18:28
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 30 березня
  Гості студії: Степан Кушнір - голова Хмельницького молодіжног...
31.03.2017 09:56
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
30.03.2017 11:49