Схід села закінчився пожежею

Понеділок, 03 квітня 2017, 18:16
Випадкове загоряння чи спроба підпалу. У Давидківцях Хмельницького району не на жарт іде війна за місцевий ставок. Люди бунтують проти приватних орендарів, які кожного року, кажуть селяни, наживаються з водойми. Напередодні тут відбувся схід села. А вже вночі одному тутешньому жителю побили вікна, іншому підпалили магазин.
Ситуація навколо ставка в селі Давидківці кожного року дає про себе знати. Близько п’ятдесяти гектарів водного плеса є ласим шматком для наживи приватних орендарів. Вони змінюються майже кожного року, але поводять себе однаково. Місцеві жителі мають своє бачення з приводу того, в чиїй власності має перебувати водойма.
 
Напередодні місцевий орендар почав зариблювати став. В неділю ж селяни зібралися, аби відстояти водойму та не дати можливості чужим заробляти немалі кошти. Сільський голова каже, тяганина із ставком продовжується вже кілька років, тому потрібно зробити все можливе, аби громада стала його повноправним володарем, а сам став приносив прибутки до сільського бюджету.
Місцеві активісти, які стоять горою за тутешню водойму, переконують, громадянська війна за ставок точиться зі всіма орендарями. Тепер вона переросла із словесних перепалок у відкриті кримінальні провадження. Напередодні магазин, котрий знаходиться у власності одного із активістів, підпалили.
Одному підпалили магазин, іншому активісту невідомі побили вікно в приватному будинку. Олександр Борисович пригадує той жах, який вдалося пережити цієї ночі. В кімнаті, де невідомі каменюкою розбили шибку, спала донька, яка дивом не постраждала. Каже, такі дії не що інше, як відплата за небайдужу позицію.
За двома фактами відкрито кримінальні справи. Правоохоронці зараз вивчають ситуацію, яка призвела до протиправних дій, та шукають винних.
А поки поліціянти шукатимуть зловмисників, місцеві та сільський голова шукатимуть всі шляхи, аби повернути ставок у власність громади.
Loading...

Новина дня

«Доступні ліки» на Хмельниччині знову відклали Подоляни без «Доступних ліків». Старт урядового проекту з реімбурсації ліків знову відклали. Зробити безкоштовними, або з малою доплатою, ліки з трьох нозологій планували з січня 2017-го. Потім дату старту проекту змістили на перше квітня. Втім, вже тиждень квітня минув, а «Доступних ліків» в області і досі немає. Нині медиків та фармацевтів краю зібрали у Департаменті охорони здоров’я, аби пояснити як працюватиме програма.

Ексклюзив

Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 53
  
07.04.2017 17:41
Авторська програма Ганни Лернатович ”Дорогою спасіння”
  "Повір! І ти зрозумієш, і ти пізнаєш!" ...
07.04.2017 17:31
На Варті. Запис прямого ефіру від 6 квітня
  Гості студії - волонтери Олександр Попов, Артем Харченко та Катерина Аргун...
07.04.2017 09:55
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
06.04.2017 10:49