Здай зброю – спи спокійно!

Вівторок, 11 квітня 2017, 17:45
Здай зброю – спи спокійно! Хмельничани не надто активно, утім, роззброюються. З 1 квітня в Україні стартував традиційний місячник добровільної здачі зброї. За 10 днів операції хмельничани вже встигли здати 14 одиниць. Травмати, газові пістолети та мисливська гладкоствольна – хтось позбувається зброї назавжди, а хтось, реєструє офіційно для того, аби в подальшому на законних підставах користуватися. Власне, таких наразі – 7 чоловік. Усі вони, відповідно до правил місячника, не несуть кримінальної відповідальності.
50 на 50. Із 14 одиниць зданої за 10 днів зброї, рівно половину буде знищено, кажуть поліцейські. 7-ро власників відмовились – хто від травматів, хто від газових пістолетів, а хто й від рушниці, бо ті стали непридатними для стрільби.
Для того, аби зробити це під час місячника добровільної здачі зброї особливо старатися не доведеться. Все, що потрібно – прийти до поліції, так би мовити «з повинною». Написати заяву, віддати зброю і підзбирати кілька документів.
 
Крім того, правоохоронці ще розпитають сусідів – про вашу, так би мовити, адекватність, зайдуть додому і перевірять чи є в наявності спеціальний сейф для зберігання зброї. Якщо усе гаразд – дозвіл отримаєте буквально за два тижні. На все про все доведеться витратити близько 140 грн. Рівно стільки вартують послуги дозвільної системи. Погодьтеся, сума – не велика. Тож, якщо маєте незареєстровану зброю – ласкаво просимо до поліції. Місячник добровільної здачі триватиме ще до 30 квітня. Після його закінчення, кримінальної відповідальності за незаконне зберігання раптом що – не уникнути.
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04