Фестиваль «ART’колаж – 2017» у Хмельницькому присвятять культурі Венеції

Вівторок, 18 квітня 2017, 09:54
Музейний мистецький фестиваль відбудеться у місті уже вп`яте.

Фестиваль «ART’колаж – 2017» у Хмельницькому відбудеться усередині травня. І цього року жителям і гостям міста пропонують зануритися у давню й сучасну культуру Венеції і побачити її очима художників, поетів, композиторів та режисерів.

Організатори обіцяють цікаві знайомства і сюрпризи. Зокрема, ставши учасником фестивалю «ART’колаж», хмельничани і гості міста зможуть самостійно виготовити венеційську маску, створити живописну ведуту, дізнатись подробиці виготовлення муранського скла і випробувати себе у тематичному квесті.

У місті такий фестиваль проведуть уже вп`яте, і тема Венеції була обрана неспроста: організатори кажуть, що на першому поверсі будівлі, де зараз знаходиться обласний художній музей, колись розташовувався невеличкий готель під назвою «Венеція».

«На початку ХХ ст. у провінційному містечку Проскурові в будівлі, зведеній для промислового банку, її тодішній власник, купець Давид Ніренберг, облаштував на першому поверсі невеличкий готель «Венеція». Чому була обрана саме така назва, сьогодні достеменно невідомо. Проте здогадатись нескладно: Венеція з давніх-давен асоціювалася з культурою, цивілізацією, процвітанням. Цього, вочевидь, прагнула і тогочасна проскурівська торгова еліта. Отже, цілком закономірно, що саме в цій старовинній будівлі, яка поєднала в собі декілька архітектурних стилів, вже наприкінці того ж ХХ ст. замешкав Хмельницький обласний художній музей, покликаний самим історичним провидінням тримати й надалі курс на європейський культурний розвиток. І нехай його символом буде Венеція, одне з найкрасивіших і найромантичніших міст Європи, місто мостів і лагун, карнавалів і гондол; місто-музей, де на людних вулицях гармонійно співіснують минуле і сучасне, де вже понад сто років відбувається найпрестижніший міжнародний форум сучасного мистецтва "Венеційська бієнале"» – йдеться у повідомленні.

Також організатори повідомили, що вони відкриті для усіх, хто має власні креативні ідеї і може допомогти зробити цей фестиваль ще яскравішим.

«ART’колаж – 2017» відбудеться в обласному художньому музеї і триватиме упродовж трьох днів – з 18 до 20 травня.

Програма фестивалю – згодом. Фото: artmuseum.km.ua

Сайт новин "Є"

Loading...

Новина дня

Ціни на молоко та програма «Доступні ліки» - гаряча лінія в Хмельницькій ОДА На зв’язку – влада. В обласній адміністрації відповіли на запитання подолян. Жителів краю цікавила заготівельна ціна на молоко та програма «Доступні ліки». На її впровадження з державного бюджету виділили більше 16 мільйонів гривень.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 16 квітня
  Чого чекати від тарифів, кого вчитимуть у школі для велосипедистів і у скільки в...
19.04.2017 12:27
Спортцентр. Випуск від 18 квітня
  
19.04.2017 11:39
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
19.04.2017 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 18 квітня
  Гість студії - Андрій Мартинюк - голова ГО "Екоклуб", м. Рівне...
19.04.2017 09:57