Старокостянтинів гучно відсвяткував 804-у річницю свого заснування

Вівторок, 24 вересня 2013, 16:09
Якщо ви бажали на один день забути про усі негаразди та по-справжньому відірватись – то вам обов’язково потрібно було завітати на День міста у Старокостянтинів.
Старовинне місто зустрічає уже 804-ий день народження, і, здається, з кожним таким святом не лише вдосконалюється в плані розвитку і процвітання, але й справжніх народних гулянь.
Костянтина-Василя Острозького на день згадують і вшановують – саме на його честь назване місто, яке вихідними відзначило своє 804-ліття. Спершу населений пункт називався Костянтинів, потім – Старий Костянтинів, а в 1932 році отримав свою теперішню назву. Кожен день міста розпочинаються з покладання квітів до монументу князя і слів подяки йому за заснування Старокостянтинова.
 
Міський голова готується до урочистостей за кілька годин до їх початку. В гардеробі у Миколи Мельничука традиційного українського вбрання вистачає, проте на традиційній виставці-ярмарку шукає щось ще більш українське.
Спершу вітають наймолодших старокостянтинівців – народний депутат Віктор Бондар відкриває уже енний майданчик для дітлахів. Каже, що таких у місті з’явиться ще чимало, бо діти – то наше майбутнє.
Святковий марш вулицями міста до головної сцени, на якій традиційно відбуваються всі події святкування. Спершу віншують ветеранів праці, які доклали багато зусиль у розбудову Старокостянтинова.
Поки на сцені виступають зі своїми номерами колективи місцеві, жителі та гості міста розглядають різноманітні вироби, які представленні на виставці. Фольклорний ансамбль ім. В. Ножки народ уже потішив своїми як завжди прекрасними композиціями, але сил для спеціального виступу для нашої камери ще залишилось.
В день міста уже вдруге проходить регіональний етно-фестиваль Болохівські гостини, на який приїжджають колективи з багатьох областей України. Програма заходу обширна – від пісень та танців до справжніх козацьких забав. Останні так захоплюють і по-доброму заводять, що міський голова не витримує у показує майстер-клас з булавою та шаблею.
Поки головні події ще попереду і свято лише набирає обертів, численні гості починають вже ділитися своїми враженнями.
Далі настає час офіціозу – жителям вкотре нагадують славну історію Старокостянтинова, вшановують найбільш видатних людей та бажають процвітання, яке посадовці у свою чергу обіцяють забезпечити.
Loading...

Новина дня

Рейдерству - ні! Проти рейдерських захоплень. Нещодавно набрав чинності так званий «антирейдерський закон». Цей нормативно-правовий акт ускладнить процес втілення злочинних схем у життя. Депутати Верховної Ради було внесли деякі зміни, що стосуються нотаріальних посвідчень підписів засновників, або керівників установ. Також, за цим законодавчим актом змінюється відповідальність за вчинення неправомірних дій.

Останні новини

18:02
Рейдерству - ні! Проти рейдерських захоплень. Нещодавно набрав чинності так званий «антирейдерський закон». Цей нормативно-правовий акт уск... 
17:52
9 листопада - день української писемності та мови Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати ... 
15:05
На Хмельниччині неповнолітньому, який до смерті побив чоловіка «світить» в’язниця  
14:10
Хмельничан запрошують на ярмарок Хмельницька міська рада та обласна державна адміністрація закликають хмельничан та гостей... 
13:19
В одній з Хмельницьких шкіл вчителька побила дитину Знання педагог "вбивала" хлопчику в голову щоденником... 
12:27
На Хмельниччині знову оголосили карантин через африканську чуму Зареєстровано загибель 16 свине... 
09:55
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:33
Заводи будматеріалів можуть опинитися без родовищ Промислові гіганти апелюють до влади – через бюрократію з... 

Ексклюзив

Тижневик Преміум-ліги. Випуск №1
  
09.11.2016 11:38
Момент Істини
   Гості студії - Володимир Постовий - голова правління ПАТ "Гіпсовик"; Юрій Смаль - депутат Хмельницької обласної ради. ...
09.11.2016 10:48
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.11.2016 09:55
Тележурнал "Відродження". Випуск №31
  
08.11.2016 16:06