Подільські аграрії вчаться у тернополян

Понеділок, 23 червня 2014, 18:11
Сіємо з досвідом та за технологіями! Подільські фермери вчилися аграрній справі у сусідів на Тернопіллі. Підключилися до круглого столу і науковці - без теоретичної частини у полі робити нічого.
Тісна співпраця досвіду та передових технологій зібрала на Тернопільщині більше ста знаних аграріїв та молодих фермерів. Вже всьоме трудівники полів мають можливість завдяки компанії «Вітагро» тісного спілкування з відомими науковцями. У Івана Олійнича загальний стаж хліборобської справи 31 рік. Є чим поділитися, а деякий досвід хотів би і запозичити. Проведення дня поля на території корпорації «Колос-ВС» - не випадкове. Саме тут завдяки кількарічній співпраці з компанією «Вітагро» хлібороби демонструють доглянуті ниви та новітні досягнення з обробітку землі. Практичні семінари вітагрівців дозволяють наочно демонструвати не продукт, а дієву технологію.
В своїй роботі компанія «Вітагро» не робить ставки на окремі сільськогосподарські культури. Дотримуючись технологій сівозміни, хлібороби вирощують культури, які багато аграріїв вважають збитковими. Ставки у новітній агрономії робляться не на високі врожаї, а на рентабельність вирощеної продукції. Головне, щоб в погоні за космічними показниками сільгоспвиробники не зазнавали збитків через нереалізований врожай. На сьогодні, кажуть науковці потенціал українських земель використовується на 40- 50 відсотків. Наприклад,при правильному агротехнічному підході ми зможемо бути надійним експортним партнером пивоварного ячменю для Німеччини. Зараз свою сировину для виробництва пива німцям постачає Австралія… Надію на відродження хліборобської слави краю дає молодь. Сьогодні аграрні професії повертаються у розряд престижних і високооплачуваних. Тому охочих працювати у майбутньому у сільськогосподарській галузі вистачає. З кожним роком Дні поля компанія « Вітагро» проводить з ширшою географією та більш різностороннім складом учасників.

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21