Новітні технології з відгодівлі великої рогатої худоби демонструють тваринники корпорації «Сварог Вест Груп»

Четвер, 10 липня 2014, 15:54
Корпорація «Сварог Вест Груп» однією з перших на Поділлі показала приклад рентабельності молочної галузі сільського господарства.
Після десятиліття господарювання тут нарощують темпи поголів’я. Своїм прикладом закликають і сусідні області не цуратися закочувати рукави та занурюватися у копітку працю.
Молочна галузь Хмельниччини після розпаду колгоспів перебувала на межі зубожіння. Згодом нішу відродження поголів’я взяли на себе приватники. Одним з таких у 2004 році виступила корпорація «Сварог Вест Груп». 
Зараз у підприємстві налічується більше 13 тисяч голів ВРХ. Одна з господарчих баз корпорації знаходиться у Шепетівському районі. Тут на майже десяти гектарах розмістилися ферми, де за корівками дбає науково підкований персонал. Вирощують на фермі українську чорно-рябу породу, яка за своєю продуктивністю не поступається іноземним селекціям. Аби зберегти високу продуктивність породи, корівок запліднюють канадським сім’ям породи голштин.
Кормова база для таких корів різниться від звичайної. Чорно-рябі красуні весь рік споживають комбінований сухий корм і не знають, що таке зелена травичка, адже адаптація до нового корму провокує втрати надоїв.
В кожного з семиста дійних голів різні періоди лактації. Тож у корівниках худобу розподілять по групах і відповідно до періоду отелу їм розробляють індивідуальний раціон. На шиї корівкам одягають мікрочіп. Він фіксує інформацію про те, скільки їсть тварина і як часто лягає відпочити. Ці дані зоотехніки згодом опрацьовують та вносять корективи щодо утримання стада з метою збільшення продуктивності поголів’я. В середньому кожна дійна корова тут дає за добу до 25 літрів молока. Процес доїння механізований і в середньому займає 6 хвилин. Велику увагу на фермі приділяють молодняку, адже це майбутнє господарства.
Всі корови постійно проходять вакцинацію, а отримане молоко перевіряється у місцевій лабораторії, а за добу реалізовується на молокоприймальні підприємства області.
Кінцевий продукт є екологічно безпечним переконують на підприємстві. Тут дбають про якість та імідж власного виробництва.
13 тисяч голів - це не межа для господарства, каже керівник. У корпорації дбають про розвиток та модернізацію виробництва. Фахівці «Сварог Вест Груп» періодично набувають досвіду у закордонних колег. Тож з часом сварогівці обіцяють продемонструвати ще сучасніші підходи у тваринництві.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21