Фермери бойкотували прийняття змін до Податкового кодексу

Середа, 30 липня 2014, 15:04
Керівники фермерських господарств проти податкового тиску! У Верховній Раді хочуть прийняти зміни до Податкового кодексу та скасувати пільги для аграрного сектору. Хлібороби кажуть - це зашморг для розвитку фермерства в державі. Страйкувати у Київ селяни з’їхалися з усієї країни.
В 2013 році рентабельність сільськогосподарської галузі в нашій державі становила 5 відсотків. Цьогорічні прогнози експертів аграрного ринку були набагато оптимістичніші - вирішальним фактором стали сприятливі погодні умови та новітні технології. Проте ціни не підіграють звичайному селянину - вартість вирощеної продукції через примхи долара впала на 30-40 відсотків. Відміна пільг для сільгоспвиробників зв’язує їм руки. 
Деякі законодавці кажуть: в разі прийняття пропонованих змін селяни додатково зможуть залучити на підтримку аграрної галузі 9 мільйонів гривень. Фермери ж вказують на ціни, які стрімко повзуть вгору - на пальне в 2 рази, на засоби захисту рослин - в 2 з половиною. А закупівельна вартість зерна навпаки з двох тисяч триста скотилася до тисячі восьмиста гривень. В таких непростих умовах фермерські господарства утримують на собі ще й соціальну сферу на селі.
Така пропонована «псевдопідтримка» від держави зажене аграріїв у глухий кут, переконані представники аграрного комітету Верховної Ради. Адже останніми роками економіка країни виживала саме за рахунок вирощеної сільгосппродукції.
Аграрії та частина народних обранців вимагають припинити тиск законами на фермерів - в комітеті сподіваються, що зміни не отримають потрібну кількість голосів.
Дрібні фермери та господарники підписали резолюцію до депутатів та уряду з вимогою зберегти діючу підтримку селян та відновити повернення ПДВ при експорті зернових. Розгляд змін до Податкового кодексу запланований у Верховній Раді на 31 липня.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21