Інвестори у поміч селянину!

Вівторок, 12 серпня 2014, 17:40
Захистити пенсіонерів на селі - корпорація «Сварог Вест Груп» дбає про хліборобів на схилі літ.
На нещодавньому засіданні Держкомзему в Хмельницькій області представники відомства обговорили ситуацію з орендними ставками. Рекомендований 3-відсотвовий рубіж долають майже всі інвестори. І лише одиниці платять селянам не по мінімуму. Корпорція «Сварог» власникам земельних паїв виплачує 5-ти відсоткову орендну плату. А віднедавна в рамках соціальної програми можна отримати і цілих 6.
Дідусь Олександр у свої 78 трудитися біля землі уже не має здоров’я. Проте свій пай віддає в оренду корпорації «Сварог Вест Груп». Розрахунок отримує грішми-худобини не тримає, тож зерна на корм в хазяйстві не треба. А віднедавна дідусь став учасником соціальної програми «Синівська турбота». За умови підписання довгострокового договору з корпорацією, клієнт отримує замість 5-ти шестивідсоткову орендну ставку та одноразову допомогу в тисячу гривень. Дідусь Олександр жартує, що на таких умовах згоден і город в оренду здати. 
Завідуюча місцевим ФАПом про настрої та клопоти стареньких знає не з чуток. Каже, після запровадження програми соціального захисту «Синівська турбота» селяни таку можливість сприйняли з пересторогою, однак зараз охоче віддають свої землі в довготривалу оренду «Сварогу». Тепер селяни більше дізнаються про нові умови від корпорації. Заключити договори батьків закликають і діти-адже у випадку смерті орендодавця шестивідсоткова ставка виплачується спадкоємцям.
У такому невеличкому селі як Вовківці, надія у селян лише на інвестора. З трьох сотень населення переважна більшість – пенсіонери. Тож бажаючих скористатися умовами довготривалої оренди вистачає.
Сільський голова каже, корпорація «Сварог Вест Груп» платить одні з найвищих орендних ставок в регіоні. Співпраця з таким потужним інвестором йде на розвиток громади. Програма «Синівська турбота» в Шепетівському районі лише набирає обертів. Лише у Вовківцях заключено 20 довгострокових договорів з пенсіонерами.
В регіональному благодійному фонді «Зміцнення громад» підтверджують- програма користується попитом у селян.
Спочатку програма соціального розвитку «Синівська турбота» була розрахована на пенсіонерів віком від 70 –ти років. Проте скорочення тривалості життя на селі не дозволяло багатьом власникам паїв отримувати переваги від довготривалої співпраці зі «Сварогом» Тому зараз вік учасників скоротили до 60-ти.
На роботу з громадами та реалізацію соціальних проектів благодійний фонд виділяє близько 9 мільйонів гривень щорічно.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21