Медична допомога від аграріїв

Понеділок, 15 грудня 2014, 17:44
Операційна на колесах - перший в Україні мобільний шпиталь презентували в Хмельницькому
Перший мобільний шпиталь, оснащений за стандартами НАТО, вирушив на передову. 30 відсотків поранених бійців в зоні АТО помирають через ненадання вчасної медичної допомоги. За допомогою проекту, який розроблений Всеукраїнською радою захисту прав та безпеки пацієнтів, таких великих втрат можна буде уникнути. До реалізації проекту долучилися небайдужі українці, серед яких – аграрна корпорація «Сварог Вест Груп» та Благодійний фонд «Зміцнення громад».
 
За час війни на сході загинуло близько двох тисяч військовослужбовців, більше трьох тисяч отримали поранення. Така велика цифра загиблих пояснюється тим, що велике число бійців просто не довозять до шпиталів, тому як вони знаходяться далеко від лінії фронту. Так звана «золота година», протягом якої можливо врятувати життя бійця. перетворюються на довгі небезпечні подорожі під залпами градів та вибухами мін. Повітряний транспорт швидший, але й він стає легкою здобиччю противника.
Мобільний шпиталь можливо розгорнути за декілька десятків кілометрів від безпосередніх бойових сутичок. Від часу приїзду на місце дислокації та до прийому поранених уся процедура займає декілька хвилин. Мобільна бригада оснащена всім необхідним - операційною на базі автомобіля та палатами НАТівського зразка.
Кошти для цього проекту корпорація «Сварог Вест Груп» та благодійний фонд «Зміцнення громад» знайшла просто: колектив компанії прийняв рішення відмовитись від організації новорічних святкувань та направити кошти на потреби Українській армії. За ці гроші вдалось докупити усе необхідне, щоб повністю укомплектувати транспорт мобільного шпиталю.
Військових лікарів в нашій державі катастрофічно не вистачає, тому в шпиталь на колесах входять медики-добровольці. Але із добровольцями вистачає проблем - тепер юридичних.
В планах проекту створення трьох таких мобільних шпиталів. Перший караван медиків, в якому є декілька добровольців із Хмельниччини, вже сьогодні вирушив на схід країни. Життя людини неоціненне, особливо, якщо ця людина захищає рідну землю від загарбників та агресорів. 

Новина дня

Далеко від рідного дому і у самому серці запеклої війни Вони стережуть спокій українців та боронять Україну від окупантів.

Останні новини

17:08
Маленьких хмельничан запрошують на новорічні ранки На майданчику біля кінотеатру Шевченка для малечі та їх... 
16:16
Хмельницькому облавтодору підкинули 70 млн. грн на утримання доріг Служба автомобільних доріг у ... 
15:25
Новорічні вечірки у Хмельницькому Хмельничан та гостей міста запрошують зустріти 2015 рік у клубах ... 
14:41
У новорічну ніч в Хмельницькому курсуватиме чотири тролейбуси У ніч на 1 січня 2015 року буде орг... 
13:53
“Укрпошта” закликає передплачувати пресу для захисників у зоні АТО та в шпиталях  
13:03
На Хмельниччині працюють “в тіні” до 300 тисяч громадян – ОДА На Хмельниччині зарплати в конвертах, ... 
12:14
На Хмельниччині готуються до першого етапу мобілізації В Україні чекають на четверту чергу мобілізації,... 
11:11
ДТП у Хмельницькому: водій розбився насмерть Чоловік не впорався із керуванням автомобіля. ... 

Ексклюзив

Моє хобі
  Малюнок золотим пилом
27.12.2014 16:56
Моє хобі
  Гра на глюкофоні
27.12.2014 14:57
Національні самородки
  Про паперові квіти та прикраси
27.12.2014 11:53
Пряма мова
  Голова обласного осередку Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа про причини пікету під стінами Парламенту...
24.12.2014 13:21