Нові заступники для неіснуючого міського голови

Середа, 24 грудня 2014, 15:35
Скорочення держапарату? Ні, не чули – для міського голови призначили ще двох заступників.
Повноцінного міського голови Хмельницький немає, зате має цілих 6 заступників. Ще два додались після останньої сесії. Покращити аудиторську роботу та сферу будівництва покликані на перший погляд маловідомі для громадськості люди. Проте свою історію діяльності мають як і у стінах міської ради, так і на теренах підприємництва.
Аудитор Олена Мярковська та адвокат Андрій Капура відтепер допомагатимуть в. о. міського голови Костянтину Чернилевському. Попри обіцяне скорочення держапарату Хмельницьких чиновників стає усе більше. Сам секретар і в. о. мера переконує – ці люди потрібні, аудитор виконуватиме те, у чому досягла успіху, адвокат куруватиме будівничу сферу. 
Олена Мярковська відкрила першу аудиторську фірму на Хмельниччині, зараз надає цілу низку послуг, в тому числі і юридичні. Весь свій досвід тепер хоче передати для розвитку міста.
Андрій Капура з будівництвом справ ще не мав, але вважає, що його правова освіта та й відповідний досвід допоможуть розібратись із документаційною частиною. А ще обіцяє повернути нарешті будування у правильне русло. Тобто – відповідно до генплану міста.
Кандидатам повірила більшість обранців, про те, що 6 заступників – то ж мабуть в умовах тотальної економії занадто – ніхто не сказав ні слова. Є ж інші можливості економити. А можливо всі були вражені і задоволені тим, що міський бюджет за 9 місяців вдалось перевиконати на майже 6%? Щоправда використати це перевиконання для міських проблем неможливо. Сума піде на погашення кредиторської заборгованості, бо позик міськрада набрала чимало.
Міській прокуратурі з другої спроби надали безкоштовно на 2 роки приміщення в центрі міста. Спершу обранці обурено гуділи – мовляв ми їм і так постійно щось надаємо, а вони нічого не роблять. Перше голосування провалилось, але депутати щось згадали, повернулись до питання знову і таки дали 481 квадратний метр. А Віктор Савчук так розщедрився, що вирішив свої кровні 250 квадратів надати волонтерам, які збирають допомогу на АТО та підтримують переселенців.
І відносно спокійна сесія плинно котилась питання за питанням. Але внести різнобарв’я у це монотонне засідання вирішила так звана територіальна громада міста. Хоча так її називати зараз навіть страшно – от Валерій Лесков спробував і ледь не отримав. Папірцем по голові.
Ці люди, яких вже майже півроку не можуть виселити із колишнього приміщення для аптеки №1, хочуть, аби обранці проголосували за це.
Обранці кажуть – є процедура і регламент, створіть ініціативу мешканців, запросіть депутат, тоді комісія підготує проект рішення і ми вже якось там проголосуємо. Але громада каже, що їхнє питання підлягає під статті Конституції, і ніякий регламент тут ролі не грає. Одним словом – коментарі тут зайві, даємо вам думку обох сторін. Іноді – не завжди адекватну.
Крапку обіцяє поставити та ж прокуратура, яка вже з новим приміщенням. У пятницю – чергове і ймовірно останнє судове засідання. Обіцяють його вердикт виконати і навіть залучити правоохоронців до найбільш буйних. У рішенні суду навіть не сумніваються.
До слова – міська рада вже порахувала, скільки втратила грошей від імовірної здачі в оренду цього приміщення чи продажу. Це майже 200 тисяч гривень. Їх також хочуть стягнути з громади, про це зазначили у всіх документах, поданих до суду. 

Новина дня

Далеко від рідного дому і у самому серці запеклої війни Вони стережуть спокій українців та боронять Україну від окупантів.

Останні новини

17:08
Маленьких хмельничан запрошують на новорічні ранки На майданчику біля кінотеатру Шевченка для малечі та їх... 
16:16
Хмельницькому облавтодору підкинули 70 млн. грн на утримання доріг Служба автомобільних доріг у ... 
15:25
Новорічні вечірки у Хмельницькому Хмельничан та гостей міста запрошують зустріти 2015 рік у клубах ... 
14:41
У новорічну ніч в Хмельницькому курсуватиме чотири тролейбуси У ніч на 1 січня 2015 року буде орг... 
13:53
“Укрпошта” закликає передплачувати пресу для захисників у зоні АТО та в шпиталях  
13:03
На Хмельниччині працюють “в тіні” до 300 тисяч громадян – ОДА На Хмельниччині зарплати в конвертах, ... 
12:14
На Хмельниччині готуються до першого етапу мобілізації В Україні чекають на четверту чергу мобілізації,... 
11:11
ДТП у Хмельницькому: водій розбився насмерть Чоловік не впорався із керуванням автомобіля. ... 

Ексклюзив

Моє хобі
  Малюнок золотим пилом
27.12.2014 16:56
Моє хобі
  Гра на глюкофоні
27.12.2014 14:57
Національні самородки
  Про паперові квіти та прикраси
27.12.2014 11:53
Пряма мова
  Голова обласного осередку Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа про причини пікету під стінами Парламенту...
24.12.2014 13:21