Купуйте алкоголь і тютюн – матимете гарні дороги

Понеділок, 12 січня 2015, 17:48
Найважчий бюджетний рік для України стартував. На Хмельниччині знають як зекономити на ненайбідніших.
Хмельничани бояться жити по-новому. Точніше – за новим бюджетом. Особливо несолодко прийдеться місцевим органам самоврядування – їм на п’ять відсотків скоротили фінансування з державної скарбниці. Натомість деякі податки тепер потраплятимуть замість державного до місцевих бюджетів, як от податок на нерухомість та збір на роздрібний продаж підакцизних товарів: пального, тютюну, алкоголю. Однак про які суми йдеться – на разі говорити зарано – поки що механізму стягнення цих коштів просто не існує. 
Оподаткування нерухомості більшої за шістдесят квадратних метрів, скасування стипендій у технікумах та коледжах, скасування пільгового проїзду та обов’язкове депозитування у банках готівкової суми понад двісті тисяч гривень - ось чого слід чекати українцям від бюджету-2015. Нардеп кількох останніх скликань Лев Бірюк впевнений – нинішні народні обранці голосували за документ, який тільки ускладнить життя їхнім виборцям.
Самі ж хмельничани ще не до кінця розуміють - як вижити на ті самі гроші із удвічі вищими цінами: фахівці фіксують реальне знецінення української валюти на п’ятдесят відсотків.
Хмельницькі політики знають як виправити ситуацію. Варто лише забрати з дороги камінь спотикання виходу нашої країни із кризи – олігархів, шляхом реприватизації важливих підприємств.
Експерти навіть підрахували: цьогоріч від олігархів держава недоотримає кругленьку суму – майже сто мільярдів гривень. Інший вихід бачать у Хмельницькій обласній раді – тут вже готують звернення до Президента та Кабінету Міністрів, аби й вони спробували зекономити на своїх потребах.
Чи дослухаються до голосів знизу наші високопосадовці стане зрозуміло 15 лютого, саме до того часу вноситимуть зміни до головного фінансового документу країни. 
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21