Одразу дві операції з ендопротезування кульшового суглобу

Понеділок, 16 березня 2015, 17:57
Їх вперше провели у Волочиську хірурги із Запоріжжя. Особливість операції полягає у використанні суглобів саме вітчизняного виробника. Це неабиякий шанс для багатьох людей. Адже щороку такого втручання лікарів потребують майже три сотні подолян.
Волочиський район став другим на Хмельниччині, де практикуватимуть ендопротезування. Вадим Чорний - завідуючий відділенням травматології та ортопедії клініки «Мотор Січ» каже: це неабиякий прорив не тільки для нашого краю, а й взагалі для вітчизняної медицини. Адже таких операцій в Україні проводять дуже мало, здебільшого в містах обласного значення. Тому хворий із села чи району найчастіше так і залишається прикутим до ліжка. В подальшому це призводить до страшних наслідків.
Для бабусі Поліни така операція означатиме повернення до повноцінного життя. Родичі дуже хвилюються, але говорять - це єдиний шанс знову стати на ноги.
Операція триває декілька годин. Уже на третій день жінка зможе ходити на милицях. Для повної адаптації потрібно 2 - 3 тижні. Такі інновації впроваджуються завдяки тісній співпраці з акціонерним товариством «Мотор Січ». Саме воно безкоштовно надало обладнання та протези для перших операцій.
Понад місяць хірурги Волочиської центральної лікарні переймали досвід у своїх колег із Запоріжжя. За такий короткий проміжок часу вони змогли досягнути неможливого.
Наразі у нашій області ендопротезування проводять також у Хмельницькому та Кам”янці-Подільському. А близько трьохсот подолян щороку потребує таких оперативних втручань.

Новина дня

Собачі бої У селі Черепова Хмельницького району собаки бійцівської породи алабай два місяці поспіль тероризують людей. Місцеві жителі запевняють: «чужинець» з Хмельницького, влаштував на занедбаній фермі справжню буцегарню для 15 собак. Більшу частину тварин тримає просто неба. Практично не годує і влаштовує тоталізатор – собачі бої без правил.

Останні новини

09:28
У Хмельницькій прикордонній академії обрали ректора. Ним став Олег Шинкарук Полковник... 
16:56
У Хмельницькому пройде чемпіонат України з боксу Кращі молоді спортсмени країни змагатимуться за звання чемп... 
15:13
Обласна влада 8 травня спілкуватиметься з живими ветеранами, а 9-го – пом’яне загиблих  
14:52
Хмельницький арбітр обслуговуватиме матч між донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо»  
14:13
Порошенко призначив керівників ще двох районів Хмельниччини Очільників отримали Хмельницька та Ізя... 
13:33
Хмельничанина в Інтернеті надурили на 65 тисяч гривень В якості завдатку чоловік сплатив таку суму за авт... 
13:02
У Славуті збирають кошти на пам’ятник Героям Небесної сотні Орієнтовна вартість пам’ятного знаку - ... 
11:39
Хмельницькі веслувальники виступатимуть на чемпіонаті Європи Завдяки успішним виступав на Кубку... 

Ексклюзив

Топ-5 сейвів 1/4 фіналу плей-офф екстра-ліги з футзалу
  
23.04.2015 13:07
Топ-5 голів 1/4 фіналу плей-офф Екстра-ліги з футзалу
  
23.04.2015 13:05
Анонс матчу Спортлідер+ - Ураган
  
21.04.2015 16:37
Спортцентр
Випуск від 20 квітня. 1. Огляд 2-х матчів серії плей-офф ЧУ з футзалу між командами Спортлідер+ та Титан-Зоря. 2. Огляд інших сері...
21.04.2015 12:27