Смородина вродила рясно

Середа, 01 липня 2015, 16:35
Садівництво на Хмельниччині отримало нове життя. Група компаній «VITAGRO», починаючи з 2010 року, почала відновлення садового господарства на території області. На сьогодні плодово-ягідні сади розташовані більше, ніж на чотирьох сотнях гектарів поля. Особливістю вирощування, окрім власних інноваційно-технологічних розробок, є і мінімізація пестицидів у кожному плоді.
Група компаній «VITAGRO» приступила до збирання смородини. Більше ста гектарів тільки чорної ягоди ростуть в садах компанії. Хоча посаджені кущі цього року плодоносять вперше, проте завдяки власним інноваційним розробкам та робочому завзяттю кваліфікованих садівників, врожайність ягоди вже б'є усі рекорди.
Кожного року погодні умови для аграріїв приносять все нові та нові сюрпризи. То проливні дощі, то довготривала спека. Завдяки новій зрошувальній системі про проблеми із недостачею такої необхідної живильної вологи в компанії забули.
Ці ягоди використовують як в харчовій промисловості, так і в медичній. В чорній смородині міститься найбільша кількість вітаміну С. Для збирання ягід у компанії задіяні близько двох сотень працівників. Жанна Короташ у садах групи компаній «VITAGRO» працює вже 5 років, навикам збирання, якими володіє жінка, може позаздрити кожен. 40 кілограм зібраного за день є найкращим результатом.
Відродити садівництво на Хмельниччині та ще й до того дати робочі місця кільком сотням людей - чи не найголовніша мета компанії. Людмила Кушнір каже: майже кожна родина з її села має роботу саме завдяки хорошим інвесторам.
Аграрії кажуть, із збільшенням садових насаджень буде збільшуватись і автопарк. Наступний рік збирати смородину будуть комбайнами. Але люди також потрібні, адже ніяка техніка не може замінити людської праці.
Зібрані ягоди потрапляють на власне фруктосховище. Його місткість більше 10 тисяч тон. Технологія зберігання та нове обладнання роблять зібране свіжим та таким, наче тільки із дерева.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21