Пенсіонерів багато – а працюючих обмаль. Чим наповнити пенсійний фонд?

Середа, 29 липня 2015, 12:16
Недосяжна пенсія – лише кожен другий житель області працездатного віку має право на страхові виплати.
Лише половина працездатного населення області може претендувати на пенсійні виплати. Таку статистику наводять фахівці пенсійного фонду Хмельниччини, адже не всі працюючі зареєстровані у системі загальнообов'язкового державного страхування. Погіршилася наповнюваність фонду і через демографічну ситуацію – за 15 років населення нашого регіону скоротилося на 60 тисяч осіб.
 
650 тисяч осіб працездатного віку і лише 57 відсотків з них - сумлінні платники податків. Такі низькі показники громадян зі статусом застрахованої особи втричі нижчі за цифри 15-тирічної давнини. У Пенсійному фонді кажуть: частину спаду задіяних у виробництві списують на розвиток технологічних процесів та процвітаюче закордонне заробітчанство. Проте зайнятість населення падає з кожним роком, а найменше застрахованих осіб у сільському господарстві.
Не всі працівники декларують достатню кількість працюючих. По області в середньому 44 гектари землі обробляє один офіційно показаний робітник. Найцікавіша ситуація в Новоушицькому районі – там відсоток працюючих відносно працездатного населення надзвичайно низький.
Співвідношення пенсіонерів та працюючих в області критичне, наголошують у Пенсійному фонді. Лише 4 території на Хмельниччині самодостатні та мають власні кошти для виплати пенсіонерам: Хмельницький, Нетішин, Старокостянтинів та Славута. Для решти дефіцит працездатних платників податків – норма.
Складна демографічна ситуація та виплата зарплатні «в конвертах» призводить до того, що на схилі літ держава залишить людей без статусу застахованої особи напризволяще. А недобросовісні роботодавці не переймаються соціальними гарантіями для своїх працівників. Дешева та нелегальна праці навіть в постмайданівському суспільстві і досі звичне явище. Як і бедіяння податкової служби.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21