Запобігти, врятувати, допомогти!

Четвер, 17 вересня 2015, 17:34
Професійне свято рятувальників.
Пожежі, різні катастрофи і стихійні лиха. Вони знищують поселення, забирають в людей надбане важкою працею добро. Запобігти, врятувати, допомогти! Це гасло тих людей, які завжди перші приходять у такій біді на допомогу. Щорічно, сімнадцятого вересня, своє професійне свято відзначають рятувальники всієї країни. Нині у Хмельницькому відзначали найкращих, а їх чимало.
Ще за часів правління Катерини ІІ з’явилася ця благородна професія. А вже сьогодні це одне із найвідповідніших ремесел, яке потребує мужності та швидкого реагування.
 
Навіть на відпочинку вони напоготові. Рятувальники Хмельницької області - одні з найкращих.
Завдання таки стане виконувати легше. У день професійного свята рятувальники отримали достойні подарунки. Одним із них став новенький картер, вартістю понад у сто десять тисяч доларів. Він курсуватиме по Дністрі.
Спекотне літо супроводжувалося десятками пожеж. Аби запобігти – від Хмельницької державної адміністрації частині презентували ще одну потрібну річ – квадрокоптер.
В службі надзвичайних ситуацій працює чимало дівчат. Бути дівчиною-рятувальником не важко. Марина майже рік працює у 1-й пожежній частині. Пішла – бо чоловік там же. Розповідає – два роки мріяла про цю професію.
В професійне свято рятувальникам, які були на сході, вручили посвідчення учасника АТО. Також за сприянням народного депутата України Сергія Лабазюка одній із пожежних частин Хмельницького району вручили 65 комплектів форми. А кращим працівникам - нагороди.
Паралельно з нагородженням у центрі міста, Державна служба з надзвичайних ситуацій організувала виставку техніки. Малеча залюбки приміряла каски та посиділа за кермом пожежки. А дорослі бажали рятувальникам вищих зарплат.
Loading...

Новина дня

Область з новими комп’ютерами У новий рік - з новими комп’ютерами. В рамках міжнародних угод Міністерство освіти і науки України передало подільським школам більше сімсот п’ятдесяти сучасних комп’ютерів з ліцензійним програмним забезпеченням. Вчителі радіють, бо раніше, кажуть, доводилося вчити декількох дітей за одним ПК, тепер ріст знань учнів піде тільки вгору.

Останні новини

12:29
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
14:22
Область з новими комп’ютерами У новий рік - з новими комп’ютерами. В рамках міжнародних угод Міністерство освіти і науки Ук... 
13:34
У Шепетівці поліція затримала злодія-рецидивіста Чоловік лише кілька днів тому вийшов з ув'язнення, і знову ... 
12:36
Хмельницькі копи підстрелили собаку, яка шматувала чоловіка Собака накинулась на чоловіка.... 
11:42
Хмельничани пропонують запровадити безкоштовний проїзд у громадському транспорті для школярів  
10:49
На Хмельниччині чекають прем'єра Візит Володимира Гройсмана очікується за 3-10 днів.... 
09:56
У хмельницькій філармонії симфонічний оркестр знову гратиме рок Для концерту «Hot Symphony. Th... 
17:45
Працівники «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору, бо не хочуть отримувати менше  

Ексклюзив

Випуск програми Спортцентр від 23 січня
  
24.01.2017 13:21
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
24.01.2017 12:29
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 23 січня
  Гість студії - Віта Левіс - лікар-офтальмолог ХМП №1....
24.01.2017 11:38
Підсумковий випуск новин від 22 січня
  Де буде притулок для тварин, хто може стати контрактником та як врятуватися від обм...
24.01.2017 09:56