Акція протесту зі спортивним ухилом, або Чому хмельничани здають крос.

Середа, 23 вересня 2015, 18:03
Акція протесту зі спортивним ухилом. Хмельничани цілісінький день здають крос. Не те, щоби раптом усі і одразу стали спортсменами. Просто міський транспорт став колом.
Вулицю Кам’янецьку перекрили пішоходи. А, точніше, - перевізники, котрі кілька годин топчаться на пішохідному переході. Кажуть, таким чином висловлюють протест проти рішення міської ради щодо повернення старої тригривневої ціни на проїзд. Переконані, воно – економічно не обгрунтоване і є нічим іншим як передвиборчим піаром.
Ларисі Володимирівній – 77. Шлях від міської лікарні додому – на Купріна сьогодні жінка долає пішки. Перевізники перекрили Кам’янецьку. Надворі – спека та й відрізок дороги – чималий. Бідкається, стомилася не на жарт.
 
Спека – не холод. Три не три п’ятдесят. Перевізникам до проблем старенької справи ніякої. Молоді й здорові з 12-ої вони топчаться на пішохідному переході. Це – їх відповідь міськраді, котра своїм сьогоднішнім рішенням здешевила проїзд на півгривні. Переконують, це – ніщо інше як передвиборчий піар. За свій рахунок здіймати рейтинг пронародним обранцям, кажуть, не збираються.
Пан Сергій сам – не перевізник – малий підприємець. Відтак, тупцюючись на пішохідному, клопоче не лише за права колег по нещастю, а й за власні. Міська влада хоче ущемити і їх. Мова – про заборону продажу алкоголю у 50-метровій зоні біля шкіл. Чоловік переконаний, таким чином міська влада нищить малий бізнес. І, одночасно, допомагає торговельним мережам збільшити обсяги продажу.
Кому вигідно тиснути на перевізників та міні-бізнесменів учасники акції протесту знають точно. Переконані, виною всьому – керівництво міста, котре не на жарт взялося за передвиборчу агітацію й проштовхує одне за одним політичні рішення. Як і з перевізниками, з підприємцями заграють, аби до виборів показати громаді свою роботу. Переконують, після і це питання стане абсолютно не цікавим.
Привернути увагу до своїх проблем протестантам таки вдалося. Зазирнути у очі тим, хто зупинив Хмельницький вирішив сам в.о. міського голови. Конструктивної розмови між ображеними та Костянтином Івановичем, на жаль, не вийшло. А от із взаємними звинуваченнями – навпаки, все склалося. Не обраний, але чинний сьогодні мер, до прикладу, протестувальників звинуватив у порушенні закону.
Перевізникам ж порадив згорнути лавочку і звернутися до суду. Мовляв, щось не подобається – закривайтеся.
Зважаючи на те, що стояли сьогодні довго, перевізники врешті-решт рушили. Їхати почали десь близько третьої після довгої перепалки із чинним в.о. Хто винен, а хто ні на місці так і не вирішили. Домовились поговорити ще раз – на щастя для хмельничан не на Кам’янецькій, а у стінах міської ради.

Новина дня

Сесія сказала: «Буде три!» Вартість проїзду у три гривні знову повернулася у хмельницькі маршрутки.

Останні новини

14:58
Хмельницькі веслувальники вдало завершили осінній сезон Грандіозне закриття сезону. На чемпіонаті Євр... 
12:59
Військову частину відремонтували за благодійні внески, а бюджетні гроші безпідставно перерахували підприємцям  
12:18
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +.... 
10:07
Через два тижні у Кам’янці-Подільському може з’явитись дефіцит питної води На 23 вере... 
17:39
Сесія сказала: «Буде три!» Вартість проїзду у три гривні знову повернулася у хмельницькі маршрутки.... 
16:17
На Хмельниччині знову горіли торф’яники Цього разу не поблизу Хмельницького чи в самому обласному центрі, а на Біло... 
13:37
До міської ТВК подали документи 4 кандидати на пост мера Хмельницького На ранок 23 вересня д... 
12:31
У Хмельницькому зіграють виставу «Шляхами міста» На День міста народний аматорський молодіжний театр «Дзе... 

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +....
24.09.2015 12:18
Програма "Позиція"
  Децентралізація в Хмельницькому районі
24.09.2015 11:38
Програма "Досить"
  Волонтерські схеми
24.09.2015 10:57
Спортцентр
  Випуск від 21 вересня. 1. Спортлідер+ розгромив Приват 2. Огляд інших матчів 3-го туру футзальної екстра-ліги. 3. Кубок регіонів ...
22.09.2015 12:42