Учитель року - 2016

Четвер, 21 січня 2016, 15:03
Навчаючи інших, вчимося самі. У Хмельницькому відбувся обласний етап конкурсу «Учитель року – 2016».
Навчаючи інших, вчимося самі. У Хмельницькому відбувся обласний етап конкурсу «Учитель року – 2016». За звання кращого з кращих змагалися 89 претендентів з різних куточків краю. Більшість з них – це педагоги вищої категорії. Цьогоріч всеукраїнський конкурс проводиться у таких номінаціях як «Математика», «Історія», «Іноземна мова» та «Захист Вітчизни».
Навчаючи інших, вчимося самі. У Хмельницькому відбувся другий етап конкурсу «Учитель року – 2016». У номінаціях «Математика», «Історія», «Іноземна мова» та «Захист Вітчизни» змагалися кращі педагоги районного туру. У загальному, - 89 учасників, при тому, що більшість з них – це педагоги вищої категорії.
 
На меті такий конкурс має виявлення та підтримку творчої праці вчителів, підвищення їхньої професійної майстерності та популяризацію педагогічних здобутків. В Україні проводиться вже більше двадцяти років та проходить у декілька етапів.
Далі переможці обласного етапу представлятимуть Хмельниччину на державному рівні. Окрім фахової та психолого-педагогічної компетентності, оцінюються і особистісні якості претендентів.
Також однією з вимог другого туру є наявність педагогічного стажу не менше 5 років. Так пані Людмила на освітянській ниві працює ледь не два десятки років. У трудовій книжці, каже педагог, перший та єдиний запис – вчитель англійської мови Старокостянтинівської гімназії. За цей час її учні – одні з кращих в області. А минулого року одна з учениць пані Людмили продемонструвала відмінні знання з англійської мови та отримала 200 балів з зовнішнього незалежного оцінювання.
Володимир Данилюк вчителем захисту Вітчизни працює вже більше 10 років. Каже, останнім часом його предмет став особливо актуальним. Разом з тим, змінилися й вимоги до викладання курсу. Тепер бездоганно знати свій предмет замало, необхідно ще й володіти лідерськими якостями.
Ліна Дяченко вже вдруге бере участь у такому конкурсі. Каже, на початках її вчителювання дещо забракло досвіду. Наразі ж пані Ліна вже 17 років працює за покликом серця. Зізнається, така робота приносить особливе задоволення, щоправда необхідно крокувати у ногу з часом. Єдине, каже педагог, вчитися стало значно цікавіше.
Ледь не 15 років на педагогічній ниві працює Олена Сорока. За цей час, зізнається пані Олена, найбільшою гордістю став її син. Дмитро – неодноразовий призер обласних та всеукраїнських конкурсів з математики та програмування.
Вчительська праця особливо цінна. Адже саме від педагога залежить майбутнє країни, саме він виховує наступне покоління. Та от проблема – за таку працю гідно не платять. Та попри це, кажуть педагоги, матеріальне в них на другому плані. Адже, куди важливіше, робити те, що по-справжньому любиш.
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Останні новини

17:47
Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки во... 
13:41
Поліція затримала усіх підозрюваних у розбійному нападі на листоношу Наразі потерпіла переб... 
12:46
Хмельницька міськрада програла у “вишці” справу зі знесення багатоповерхівки над Південним Бугом  
11:47
Хмельничани! Дитині терміново потрібна допомога В селі Ленківці Шепетівського району у 3-річного Артема трак... 
10:50
У Хмельницькому пройшла Всеукраїнська конференція щодо реабілітації учасників АТО  
09:59
У Хмельницькому стартував ІІ міжнародний чемпіонат з б’юті-індустрії «BEAUTYWEST 2016» ... 
18:15
Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас анти... 
15:37
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 

Ексклюзив

Тележурнал ” Відродження ” Випуск 26
  
28.10.2016 18:31
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 25
  
28.10.2016 18:20
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 24
  
28.10.2016 18:00
Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18