Чи бути новому притулку для собак у Хмельницькому?

П'ятниця, 12 лютого 2016, 15:46
Новий притулок чи відремонтований існуючий – влада визначається, як вирішити проблему бездомних тварин.
Петиція про будівництво притулку для тварин у місті набрала необхідну кількість голосів – тепер влада має визначитися з місцем, або виділити кошти на діючий.
8 тисяч бродячих собак та занедбаний притулок. Така сумна реальність з бездомними тваринами у Хмельницькому. Петиція про необхідність будівлі для чотирилапих набрала необхідну кількість голосів. Тепер у міській раді мають визначитися: будувати новий заклад чи привести до ладу існуючий.
 
Сумна буденність Хмельницького – бродячі собаки. За неофіційними підрахунками у нашому місті їх гуляє на волі близько 8 тисяч. На відміну від інших міст, де їх відстрілюють, у нас комунальні служби намагаються вплинути на зростання популяції гуманною стерилізацією. Хоча 2 сотні прооперованих тварин проблеми не вирішують. Вкотре підняти це питання вирішили громадяни – електронна петиція про необхідність притулку вже на розгляді у міській раді.
Міські посадовці все ж схиляються до думки, що вкласти кошти потрібно все ж в існуючу будівлю для тварин. Адже зараз там не найкращі умови для перебування чотирилапих, а на пошук нового місця розташування для собак може піти багато часу. Тож облагородити притулок «Добро» та порозумітися з орендарем - перші кроки, які необхідно зробити для вирішення проблеми, кажуть у міській раді.
Волонтери кажуть: реорганізація притулку - це оптимальне рішення. Адже зараз на території комунального закладу перебувають і хворі, і стерилізовані тварини. А кількість місць тут обмежена.
Проте зараз захисники тварин хочуть бодай елементарних побутових умов для приготування їжі тваринам – води та світла.
Термін оренди приміщення спливає вже в липні. Для нормальної роботи існуючого притулку потрібні кошти та грамотне керівництво. Тому міська влада планує залучити до управлінських функцій волонтерів, адже саме завдяки їхнім старанням чотирилапі нині мають там вдосталь харчів.
Вже з початку весни до притулку «Добро» починають звозити виловлених та стерилізованих тваринок. Хоча і зараз вольєри переповнені. Тому волонтери просять міську владу пришвидшити розгляд питання про збільшення кількості місць у стерилізаторі.
Loading...

Новина дня

Депутатські запити – чому не реагують відповідні органи? Спосіб впливу на контролюючі органи. Щоразу сесійний день не обходиться без депутатських запитів. Проте часто-густо реагування на них з боку посадових органів немає. Відтак, аби досягти ефективного вирішення усіх питань, наступне засідання депутати вирішили присвятити актуальним питанням свого округу. Готувалися почали завчасно.

Останні новини

13:36
У Хмельницькому знов шукають школярку Хмельничанка пішла з дому ще 18 травня і досі не повернулася. ... 
12:39
Під час пожежі на Хмельниччині постраждав 9-річний хлопчик Горіла допоміжна споруда.... 
11:46
На День Героїв біля кінотеатру Шевченка виступатиме відомий рок-гурт 23 травня у Хмельницьк... 
10:48
Дворовий футбол 20 травня 2017 року Хмельницький обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" провів фізкультурно–оздор... 
09:59
Хмельницькі регбісти повторили минулорічне досягнення Завершився чемпіонат України з регбі-7.... 
17:14
Депутатські запити – чому не реагують відповідні органи? Спосіб впливу на контролюючі органи. Щоразу с... 
12:45
Хмельницькі спортсмени на чемпіонаті України з кікбоксингу здобули 27 медалей (Фото)  
11:53
У Кам'янці-Подільському перекинувся і загорівся екскаватор Гасили пожежу рятувальники.... 

Ексклюзив

Тележурнал ”Поруч один одного” Випуск 59
  Випуск 59
19.05.2017 18:41
Програма “Свят коло”
  Співає Віньковецький край. Частина 2.
19.05.2017 18:09
Досить. Ефір від 17 травня
  Гість студії - директор Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів ХМР Олександр Чор...
18.05.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
17.05.2017 10:51