Голуб та ворон – символи пам’яті

Понеділок, 15 лютого 2016, 15:05
Червоний граніт, символи перемоги та портрети героїв часів революції. Пам’ятнику Небесній сотні – бути.
«Молитва за Небесну сотню» - у Хмельницькому з’явиться пам’ятник присвячений подіям Революції гідності. Міський голова, Олександр Симчишин зазначив – монумент можуть встановити вже до наступної річниці трагічних подій.
Двадцять дев’ятого жовтня минулого року журі затвердили остаточний вигляд пам’ятника Небесній Сотні. На символічному крилі голуба будуть вигравійовані портрети семи хмельницьких героїв, які загинули на майдані. Також на скульптурі буде зображено відсічену голову ворона, як символ переможеного зла. З’явитися монумент може до наступної річниці Революції гідності. Та щоб це сталося – необхідне фінансування.

Покійний Микола Мазур, Роман Албул і Богдан Мазур – автори майбутньої скульптури. Над нею почали працювали ще у 2014му. В основу ідеї створення пам’ятника «Молитва за Небесну сотню» лягли символічні моменти при молитві Папи Римського за Україну.
Заввишки пам’ятка буде шість з половиною метрів. Та матиме усі атрибути тих трагічних подій. Матеріал - бронза. Співавтор, Роман Албул, каже – гіпсовий макет скульптури краще виготовляти у Києві.
Ще у 2015му були виділені кошти та матеріал – повалена статуя Леніна. Проте пройшов час – Ленін зник, бюджетні кошти згоріли, а ціни зросли.
З міської казни передбачають виділити мільйон гривень на спорудження пам’ятника. Проект коштує дорожче, тому планується створити фонд і залучати благодійні кошти, а також звернутися до обласного бюджету про співфінансування.
Loading...

Новина дня

Оцінили добрі справи. Благодійників Хмельниччини вітали із Міжнародним днем волонтера Почесними грамотами й подяками від обласної ради й держадміністрації відзначили діяльність більш, як сотні подільських добродійників.

Останні новини

16:03
Оцінили добрі справи. Благодійників Хмельниччини вітали із Міжнародним днем волонтера  
15:07
Допоможіть юній хмельничанці зібрати кошти на операцію (ФОТО) Дівчинці потрібна операція, щоб вирі... 
14:19
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
13:25
Обласний турнір з шашок серед всіх верств населення з нагоди Дня Збройних Сил України  
11:39
«Ти зможеш, якщо зміг я» 02 грудня 2016 року Хмельницький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з об... 
10:47
«Подільська ліра - 2016» 26-27 листопада в приміщенні Хмельницької обласної філармонії відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вок... 
09:59
У Хмельницькому порушують вимоги ЗУ "Про освіту" Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено факт порушення вим... 
14:42
Укртрансбезпека оштрафувала водія, який вигнав учасника АТО з маршрутки «Хмельницький – Кам’янець-Подільський»  

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
05.12.2016 14:19
Підсумковий випуск новин від 4 грудня
  Чи можна їздити на єврономерах, чому діти коять злочини та як не потрапити у капк...
05.12.2016 12:29
На варті. Запис прямого ефіру від 1 грудня
Гості студії: Марина Українець та Антон Вараниця - волонтери ГО "Мистецька ...
02.12.2016 09:32
Досить. Запис прямого ефіру від 30 листопада
Гість студії - Сергій Цимбалюк - начальник відділу ювенальної превенції...
01.12.2016 09:32