Нова театральна прем’єра відомої п’єси

Четвер, 18 лютого 2016, 17:37
«Ханума» зазвучить по-новому у Хмельницькому – прем’єра відомої музичної комедії у нашому театрі запланована на початок весни.
Навесні театр ім. Старицького презентує власну музичну постановку грузинської комедії «Ханума». Прем’єра твору відбудеться 11 березня.
Відомий твір отримав нове звучання. Більше століття на театральних сценах актори грають п’єсу «Ханума». Комедію грузинського автора Аксентія Цагарели у своїй інтерпретації пропонують і хмельницькі митці. Прем’єру музичного твору у театрі імені Старицького запланували на березень. Однак розказати про те, що очікувати глядачам, режисери – постановники зголосилися вже зараз.
П’єса про любов та гроші, інтрига та честолюбство – ось головні мотиви «Хануми». Написаний ще в позаминулому столітті, твір став уособленням грузинського колориту та цікавих подач, адже кожен і українських театрів намагався відтворити сюжет по-своєму. Енергійна гра акторів та дозований гумор – саме цим нова постановка відрізняється від попередніх, каже львівський режисер Людмила Колосович.
Історія про суперечку між двома свахами, що не можуть поділити завидного жениха полюбилася вже не одному поколінню глядачів. Стримано дотриматися відчуття грузинського духу - це чи не основне завдання, що стояло перед авторами. Присутні в творі і маленькі акценти - їх режисер вистави порівнює з прянощами, що підібрані спеціально для подільських глядачів.
Особливістю майбутньої прем’єри є і музичний супровід оркестру. Твір грузинського композитора Гії Канчелі гармонічно вписується до сюжету твору, каже диригент Леонід Деркач.
Як зізнаються актори, на репетиціях старалися максимально оживити сюжет та своєю грою довести–добро та любов все ж перемагають меркантильні інтереси. Адже п’єса завершується трьома весіллями.
Перенестися на декілька годин до сонячної Грузії подільські митці запрошують глядачів у театр ім. Старицького 11 березня.
Loading...

Новина дня

А хто, хто в рукавичці живе, або Поліція не з народом Власники квартир у міліцейському домі влаштували бунт, бо вони вже не власники – їх квартири перепродали.

Останні новини

18:19
А хто, хто в рукавичці живе, або Поліція не з народом Власники квартир у міліцейському домі влаштували бунт, б... 
10:47
Розпочався тур християнського рок-гурту KUTLESS Україною Чотирнадцять днів, одинадцять концертів в різних мі... 
09:42
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 

Ексклюзив

Підсумковий випуск новини від 31 липня
  Кому нагорода – кому труна, посадовців змусили декларувати майно та великий футбо...
01.08.2016 12:44
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
01.08.2016 09:42
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00