До першого квітня чиновники повинні прозвітувати про свої доходи

Вівторок, 22 березня 2016, 13:19
Одну із вимог Євросоюзу про електронне декларування доходів чиновників всіх рівнів Українські парламентарі виконали. Тепер чиновники усіх рівнів мають заповнити дві декларації: одну в паперовій, іншу електронній формі. Якщо зроблять це неправильно – отримають штраф та навіть кримінальне покарання. Аби посадовці через необізнаність не потрапили в халепу, їх навчають народні депутати.
Минулого тижня народні депутати України врешті підтримали закон про електронне декларування доходів чиновників. Це була одна із вимог Євросоюзу для пришвидшення безвізового режиму. Поряд з тим в законі передбачені покарання за надання неправдивої інформації - штраф або позбавлення волі строком до двох років. Ці зміни в першу чергу дозволять зрештою побороти та викорінити корупцію з усіх гілок влади. Так запевняють і громадські активісти, і самі народні обранці.
Днями депутати Волочиського району від політичної партії Поруч вивчали нові вимоги закону про декларування своїх доходів. Микола Габак заповняє декларацію не вперше. Але цього року, каже обранець, є декілька нових поправок. Депутат запевняє: без декларування доходів говорити про відкритість в роботі місцевого самоврядування неможливо. 
Поки що депутати навчаються заповнювати звичну для всіх письмову форму відомостей про грошові та майнові надходження. Електронна ж вступить в дію за кілька тижнів, але районних та міських депутатів вона не лякає. Партійці переконують: прийшли працювати на благо громади, а не на її шкоду.
Окрім декларування, депутати переймали досвід своїх однопартійців, які працюють в Хмельницькій міській раді. Колеги так званого вищого рангу розповіли про роботу із виборцями та як правильно отримувати ту чи іншу інформацію застосовуючи депутатські звернення та запити.
Днями минуло 100 днів роботи нового депутатського корпусу Волочиської районної ради. За цей невеликий період часу було досягнуто чимало позитивних змін. Голова ж ради називає головним досягненням те, що депутати дійсно працюють, а не плетуть інтриги.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21