Напередодні 72-ї річниці визволення Хмельницького від німецьких окупантів помічники народного депутата України С. Лабазюка привітали хмельницького ветерана, якому виповнилось 93 роки

Середа, 23 березня 2016, 16:08
Подвиг, який не можна забути. Напередодні 72-ї річниці визволення Хмельницького від німецьких окупантів, наша знімальна група завітала до оселі ветерана аби подякувати за мир у рідному краї.
У Івана Івановича повна оселя гостей. Напередодні визволення Хмельницького від німецьких загарбників у ветерана ще одне свято – 93-й день народження. За дорученням народного депутата України Сергія Лабазюка, його помічник також прийшов поздоровити ювіляра - вручити квіти та подарунки.
У свої роки ювіляр веде дуже активний спосіб життя – пише книги, бере участь у ветеранських зібраннях, малює картини. Ось ці дві – береги річки Буг зовсім свіжі, а ось - портрет дідуся ветерана, котрий той намалював по пам’яті.
Не так давно ветерана нагородили званням Почесного громадянина міста Хмельницького. Сам Іван Іванович розповідає – у Хмельницький переїхав ще у далекому 65-му і з самого початку місто йому дуже сподобалося.
На молодість Івана Івановича припали дуже складні часи – і колективізація, і голодомор, і Друга світова війна. Останню ветеран пройшов усю - із першого до останнього дня. Брав участь у обороні Києва і танковому бою під Курськом. 5 разів був поранений, горів у танку. І понині в усіх подробицях пам’ятає усі події того часу.
Поздоровити ювіляра приїхали родичі, друзі, волонтери. Завітав і Віталій Самсоненко, голова Хмельницької міської ради ветеранів. Напередодні свята визволення Хмельницького Іван Іванович говорить, допоки онуки та правнуки пам’ятатимуть події тих страшних часів, вони не допустять їх повторення.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21