Рівень захворюваності на туберкульоз в області зменшився

Четвер, 24 березня 2016, 16:35
Епідемія туберкульозу. Майже вісімсот подолян цього річ захворіли на сухоти, з них дев’ятнадцятеро – діти.
Рівень захворюваності на туберкульоз знизився на 3%. Щороку вперше на тубдиспансерний облік стають близько восьми сотень подолян. Цьогоріч вперше дізналися про невтішний діагноз 724 особи, з них 19 – діти. Найвищий показник захворюваності фіксують у Шепетівському районі - 88 осіб на 100 тис.населення, Славутському й Ізяславському- по 84, Деражнянському – 77, Хмельницькому – 75 та в Ярмолинецькому – 74.
24 березня - Всесвітній день боротьби із туберкульозом. В Україні епідемію цієї хвороби оголосили ще 1995 року. Відтоді побороти цю страшну недугу не вдалося. Вісімдесят відсотків усіх померлих від інфекційних хвороб складають саме туберкульозні хворі. У нашій області, щороку, сухоти забирають життя понад сотні краян. Цьогоріч статистика дещо покращилася, утім біда, що діти стали хворіти більше.
Сімсот двадцять чотири хворих на туберкульоз цього річ в нашій області взяли на облік вперше. Із кожних ста тисяч краян п’ятдесят п’ять хворіють на туберкульоз. Загалом медики фіксують тенденцію до зниження рівня захворюваності. Так за минулий рік епідемія на Хмельниччині скоротилася на три відсотки, але є «але».
Курс лікування довготривалий, мультирезистентні види потребують двадцять місяців. Не всі хворі витримують графік лікування, а тому й не ви видужують.
Протитуберкульозні препарати дорогі - щороку на боротьбу з сухотами виділяють величезні гроші. На нашу область минулоріч пішло вісім мільйонів. А от вакцини БЦЖ немає – двадцять тисяч маленьких подолян чекають на щеплення. А тим часом туберкульоз не дрімає – цього річ на нього захворіло дев’ятнадцятеро дітей.
Вакцини немає, бо її купували в Росії. Нині про медпрепарати домовляються із постачальниками з Європи. Ще одну проблему – вирішили. Тепер бійцям, які повертаються зі сходу проводять медогляди, адже ризик привезти туберкульоз з війни дуже високий.
Туберкульоз називають проблемою не лише медичною, а й економічною, політичною й соціальною. Він боїться благополуччя й добробуту. Утім, часто люди не хочуть навіть обстежитися, не кажучи, про лікування. Змушувати ж лікарі права не мають.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21