З 1 липня в Україні скасовується оподаткування пенсій

Понеділок, 04 липня 2016, 17:25
З 1 липня 300 тисяч українців не будуть платити податок з пенсій.
З 1 липня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій». Уряд переконує – це дасть можливість забезпечити не лише життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження.
1 липня, набуває чинності новий порядок оподаткування пенсій в Україні. Тож відтепер держава оподатковує лише ті пенсії, розмір яких перевищує 10 прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність. Наразі йдеться лише про оподаткування пенсій розміром від 10740 грн.
 
Відтепер пенсіонерам не відраховуватимуть 15% з пенсій на податки та 1,5% військового збору. 1 липня, набув чинності новий порядок оподаткування пенсій в Україні. Відтепер держава буде обкладати податками тільки ті виплати, розмір яких перевищує 10 прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність.
Нагадаємо, раніше оподатковувались пенсії вищі 4 тисяч 134 гривень. До червня місяця в Хмельницькій області обкладалось податком в середньому 4 тисячі 300 пенсій щомісяця. Податок складав більше мільйона гривень на місяць. Плюс військовий збір складав майже 100 тисяч грн. Тепер на Хмельниччині оподатковуватиметься лише 64 пенсії. Всі інші отримуватимуть їх без податкового навантаження.
Додамо, нововведення не поширюється на пенсії, призначені учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Loading...

Новина дня

Рейдерству - ні! Проти рейдерських захоплень. Нещодавно набрав чинності так званий «антирейдерський закон». Цей нормативно-правовий акт ускладнить процес втілення злочинних схем у життя. Депутати Верховної Ради було внесли деякі зміни, що стосуються нотаріальних посвідчень підписів засновників, або керівників установ. Також, за цим законодавчим актом змінюється відповідальність за вчинення неправомірних дій.

Останні новини

18:02
Рейдерству - ні! Проти рейдерських захоплень. Нещодавно набрав чинності так званий «антирейдерський закон». Цей нормативно-правовий акт уск... 
17:52
9 листопада - день української писемності та мови Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати ... 
15:05
На Хмельниччині неповнолітньому, який до смерті побив чоловіка «світить» в’язниця  
14:10
Хмельничан запрошують на ярмарок Хмельницька міська рада та обласна державна адміністрація закликають хмельничан та гостей... 
13:19
В одній з Хмельницьких шкіл вчителька побила дитину Знання педагог "вбивала" хлопчику в голову щоденником... 
12:27
На Хмельниччині знову оголосили карантин через африканську чуму Зареєстровано загибель 16 свине... 
09:55
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:33
Заводи будматеріалів можуть опинитися без родовищ Промислові гіганти апелюють до влади – через бюрократію з... 

Ексклюзив

Тижневик Преміум-ліги. Випуск №1
  
09.11.2016 11:38
Момент Істини
   Гості студії - Володимир Постовий - голова правління ПАТ "Гіпсовик"; Юрій Смаль - депутат Хмельницької обласної ради. ...
09.11.2016 10:48
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.11.2016 09:55
Тележурнал "Відродження". Випуск №31
  
08.11.2016 16:06