Тільники й блакитні берети. Як хмельничани день ВДВ святкували

Середа, 03 серпня 2016, 18:06
Підкорити небо – для них це не захоплення, а буденна робота. Звитяги українських десантників з часу початку збройного протистояння на Донбасі увійшли у світову армійську історію. Хлопці виконують поставлені бойові завдання чітко та якісно. У Хмельницькому, де дислокується одна з елітних частин спецназу, 2 серпня відзначали День ВДВ.
Дворічна Яна разом із мамою 2 серпня вітали батька та чоловіка із професійним святом – днем Високомобільних десантних військ. Дівчинка знає – її тато захисник України. Разом із мамою вони щоразу чекають його повернення із чергової ротації на Донбас.
Для військових моральна підтримка рідних та близьких, під час виконання завдань на Сході України, важлива. Адже воїни захищають не лише державу, а й - свої сім’ї.
Для них тільник та голубий берет – це гордість. Далеко не кожен здатен, у буремні для країни часи, взятися за зброю та боронити свою землю. За словами командира 8-го окремого полку спеціального призначення Олега Нечаєва, святкування дня ВДВ цього року, як і минулоріч, не вирізняється гучністю.
  
За час проведення антитерористичної операції тринадцятеро бійців 8-го полку віддали життя за Україну. Про них побратими пам’ятають та обіцяють помститися ворогу повним звільненням української землі від окупантів. Олександр Попович – син військовослужбовців. Обоє його батьків служать у спецназі. Хлопчик у майбутньому себе бачить тільки у небі та у голубому береті.
Боєць – спецпризначенець Костянтин Федотов пішов до армійських лав ще до початку війни. Отримавши поранення під Дебальцевим, пригадує, як життя йому рятували побратими.
Нині українське військо знаходиться на стадії реформування. Та неоціненний бойовий досвід, котрий отримали армійці за час бойових дій, дозволив, з новим підходом, готувати тих, хто спроможний відстоювати територіальну цілісність держави.
Протягом майже трьох років хмельничани активно підтримують бійців – спецпризначенців. Тож у день ВДВ вони потішили містян показовими виступами – що повинен вміти справжній боєць у тільнику та голубому береті. Відзначати професійне свято українські десантники воліють у колі найближчих. Гучно ж святкуватимуть після повного розгрому ворога.
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Останні новини

17:47
Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки во... 
13:41
Поліція затримала усіх підозрюваних у розбійному нападі на листоношу Наразі потерпіла переб... 
12:46
Хмельницька міськрада програла у “вишці” справу зі знесення багатоповерхівки над Південним Бугом  
11:47
Хмельничани! Дитині терміново потрібна допомога В селі Ленківці Шепетівського району у 3-річного Артема трак... 
10:50
У Хмельницькому пройшла Всеукраїнська конференція щодо реабілітації учасників АТО  
09:59
У Хмельницькому стартував ІІ міжнародний чемпіонат з б’юті-індустрії «BEAUTYWEST 2016» ... 
18:15
Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас анти... 
15:37
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 

Ексклюзив

Тележурнал ” Відродження ” Випуск 26
  
28.10.2016 18:31
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 25
  
28.10.2016 18:20
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 24
  
28.10.2016 18:00
Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18