Нічне патрулювання. Де найчастіше хмельничани переступають межу закону?

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:09
На роботу з поліцейськими. Нещодавно наша знімальна група патрулювала нічне місто разом з місцевими правоохоронцями. За нічне чергування до патрульної поліції міста надійшло 129-ть викликів.
Нехтування правилами зупинки та стоянки, рух велосипедистів по тротуарах та недотримання правил дорожнього руху пішоходами. Такі основні порушення фіксують патрульні у денну зміну. У нічне патрулювання ситуація дещо змінюється.
Аби у тому переконатися, ми вирішили патрулювати нічне місто разом з місцевими правоохоронцями. Отож, починається все з медогляду, далі – короткий інструктаж та перевірка особового складу. Кожен з патрульних повинен мати відповідний зовнішній вигляд, документи та амуніцію. І тільки тоді поліцейських закріплюють за певним авто. Потім вирушаємо на патрулювання. 19:30, мікрорайон «Гречани», ДТП з потерпілими.
Таке, кажуть патрульні, трапляється досить часто. За вісім місяців їх неодноразово звільняти, залякували, а то й погрожували. У більшості випадків самі ж винуватці пригоди. Далі виклик з Кам’янецької, зупинка «Юність». Близько 22 вечора молодик у нетверезому стані порушує громадський порядок.
 
Далі Проспект Миру, зупинка «Темп». Ймовірно, водій порушує 130 статтю КУПАП - керування транспортним засобом у нетверезому стані. Подути у драгер чоловік був не проти, щоправда робив то навмисно неправильно.
І так добрий десяток разів. Чоловіка довелося доправити у наркодиспансер. Там, йому мов би дивом таки вдалося правильно подути у драгер. Пристрій показує 1,71 проміле. Нагадаємо, допустима норма в Україні 0,2.
Тепер водію загрожує штраф у розмірі 10 тисяч 200 гривень та позбавлення права кермувати транспортним засобом на один рік. Такий штраф загрожує і цьому молодику. Щоправда, права у нього не заберуть. Як виявилося, посвідчення водія у нього взагалі немає.
Знову Кам’янецька, зупинка «Юність» і знову 130-та.
Підсумуємо, за нічне патрулювання до поліції надійшло 129 викликів. Двоє п’яних молодиків порушували громадський порядок, була одна бійка та вісім водіїв кермували транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Ось така вона, друга сторона медалі. Щоправда, містяни бачать, як патрульні порушують або ж не знають чинного законодавства. При тому, не розуміють, що робота - не з простих.
Loading...

Новина дня

У Деражні горіла закинута будівля У Деражні горіла закинута будівля. Вогонь спалахнув у колишньому приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос», що на вулиці Промисловій. Оббиту деревом будову гасили понад два десятки вогнеборців. За півгодини пожежу ліквідували. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Останні новини

16:44
Керівництво Хмельницького району вітало працівників соціальної сфери Працівник соціальної... 
16:41
У Деражні горіла закинута будівля У Деражні горіла закинута будівля. Вогонь спалахнув у колишньому приміщенні фізкультурно... 
16:38
На Хмельниччині завершився місячник здачі зброї Мисливські рушниці, газові пістолети та бойова граната. У Хме... 
16:23
Разом і батька легше бити: громадськість Хмельниччини попросили допомогти МВС Хмельн... 
13:20
На чемпіонаті світі борець з Хмельниччини завоював «бронзу» (Відео) 26 жовтня у турецькому мі... 
12:29
У Хмельницькому відбудеться IV відкритий фестиваль хорової музики «Співоча асамблея»  
11:38
Хмельницькі нацгвардійці проводять набір на службу Військова частина 3053 Національної гвардії України про... 
10:49
Пістолет, кастет, ніж і наркотики виявили хмельницькі патрульні в агресивного водія  

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск № 30
  
04.11.2016 16:05
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.11.2016 15:14
Тележурнал Відродження. Випуск № 29
  
03.11.2016 14:23
Досить. Ефір від 2 листопада
  Гості студії - громадські активісти Олексій Голеншин та Альона Береза. ...
03.11.2016 11:37