Очисні споруди запрацювали на Білогірщині

П'ятниця, 09 вересня 2016, 17:47
Першу чергу очисних споруд відкрили у Білогірському районі. Вони очищатимуть каналізаційні стоки всього районного центру. Будувати очисні споруди почали ще у 2001-му році, але через брак коштів, робота була призупинена. На щастя, за 15 років гроші таки знайшлись і тепер проблема очищення водного фонду Білогірщини зникла.
Очисні споруди запрацювали на Білогірщині. Раніше в Білогір’ї стічні води, які надходили від житлового сектору та інших об’єктів соціальної інфраструктури, перекачувалися в балку за межами населеного пункту каналізаційно-насосною станцією. За словами голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука, із пуском очисних споруд відійде в минуле проблема очищення водного фонду, а в даному випадку річки Горинь та прилеглих територій. Цю проблему на Білогірщині не вдавалося вирішити роками.
  
В 2000 році була виготовлена проектна документація на нові очисні споруди і в 2001 році розпочато будівництво. За рахунок коштів державного бюджету були проведені земельні роботи і закуплено обладнання. Але у зв’язку з відсутністю подальшого фінансування роботи були призупинені. Вже в 2012 році з державного бюджету було виділено 122 тис. грн., на які були облаштовані фундаменти, частково проведено монтаж ємності для стоків. Новий поштовх будівництво отримало 2015 році, коли Кабінет Міністрів України виділив кошти з Державного фонду регіонального розвитку на завершення будівництва першої черги очисних споруд.
В процесі будівництва було замінено також застарілу технологію очистки стічних вод і проведено коригування проекту на нову сучаснішу систему очистки КУБО. Фактично будівництво було профінансовано в 2015 році за рахунок державного і місцевого бюджетів.
Loading...

Новина дня

Які ПДР найчастіше порушують хмельничани? Заборонена парковка, розмови по мобільному та поперед потяга. Патрульні міста розповіли, які ПДР найчастіше порушують хмельничани. У рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху поліцейські провели ряд профілактичних заходів. Сьогодні – парковка, мобільний телефон та залізничний переїзд.

Останні новини

14:25
Водії-пересічники перекрили трасу Хмельницький-Вінниця Пару десятків автівок з іноземними номерними зн... 
13:39
Терміново потрібна допомога 20-річному хмельничанину, аби подолати рідкісну хворобу  
12:41
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
11:48
У Шепетівці сесію міськради зірвали учасники АТО та поляки Чотирнадцята сесія міської ради завершилас... 
10:48
На Хмельниччині викрили схему виведення з комунальної власності земель на 18 мільйонів  
09:54
У Кам’янці-Подільському біля магазину знайшли тіло невідомого чоловіка Поліція просить д... 
18:07
Які ПДР найчастіше порушують хмельничани? Заборонена парковка, розмови по мобільному та поперед потяга. Патрульні м... 
14:38
Афера на мільйони: хмельничанці, яка ошукала базарників, повідомили про підозру Зар... 

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
18.11.2016 12:41
Досить. Ефір від 16 листопада
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. ...
17.11.2016 10:47
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 15 листопада
  Гості студії - Роман Мартинюк - т. в. о. речника Управлінн...
16.11.2016 10:59
Тележурнал Відродження. Випуск № 35.
16.11.2016 09:53