Безпечне місто. Двосторонні з’їзди для візочників, зменшення аварій та нові світлофори – в обласному центрі обговорили, як зробити місто більш безпечним для людей

Середа, 21 вересня 2016, 15:28
В обласному центрі представники соціальної ініціативи «Хтось не зробить!» обговорювали як зробити місто безпечним для людей. Серед пропозицій – попередити дорожньо-транспортні пригоди та вдосконалити інфраструктуру.
Дорожня інфраструктура міста. Для багатьох мешканців обласного центру вона вкрай незручна. Погане освітлення, відсутність світлофорів та незручні односторонні переходи для візочників – це ще не весь ряд проблем. Аби краще пристосувати місто для людей, ініціативна громада організувала зустріч з виконавчими органами влади та поліцейськими. Обговорювали як зробити обласний центр безпечнішим.
Трохи більше тисячі дорожньо-транспортних пригод за рік. Це вдвічі більше, ніж 2015-го. Винуватцями аварій стають як автомобілісти, так і пішоходи. В обласному центрі патрульні визначили десять місць, де найчастіше стаються аварії.
 
І це не весь список таких ділянок. До того ж, аварії повсякчас трапляються у інших частинах міста. Аби зменшити кількість нещасних випадків на дорогах, ведеться постійна робота з удосконаленням інфраструктури. За словами Олександра Ковальчука – начальника відділу безпеки дорожнього руху, за минулий рік встановлено дев’ять нових світлофорів. Біля них облаштували тротуари, переходи та освітлення.
Начальник відділу безпеки додає–останні два роки з міської казни виділяють достатньо коштів для покращення безпеки руху. Але, як свідчить практика, регулюють дорожню інфраструктуру лише після аварій на певних ділянках.
Аби зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод та покращити інфраструктуру міста соціальна ініціатива «Хтось не зробить!» організувала проект «Безпека на дорогах». Безпечнішим місто має стати й для людей з обмеженими можливостями. Для когось семи сантиметровий бордюр не перешкода, а от для візочників - навпаки.
З усіма сформованими напрацюваннями соціальна ініціатива звернеться до міської влади.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Останні новини

16:47
Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з су... 
15:01
На Хмельниччину із робочим візитом приїде заступник Міністра юстиції Сергій Петухов займаєт... 
14:09
Вчорашнім стрілкам доведеться відповідати за зберігання "трави" Кримінальне провадження розпочал... 
13:18
На хабарі у тисячу доларів “спіймали” посадовця управління архітектурно-будівельної інспекції області  
10:48
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:48
У Хмельницькому «зловили» трьох мігрантів-нелегалів Без права на перебування в Україні. У Хмельницькому «... 
13:29
У Хмельницькому пенсіонери-правоохоронці провели "репетицію" майбутнього протесту в столиці  
12:37
На Хмельниччині неповнолітній "почистили карму" за тисячу "зелених" У Старокостянтинові шахрайк... 

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59