Прикордонний вишкіл для школярів

Четвер, 22 вересня 2016, 17:36
В Хмельницькому на базі Національної академії Держаної прикордонної служби ім. Б. Хмельницького відбувся військовий вишкіл для школярів десятих-одинадцятих класів.
Шкільні парти в обмін на військову муштру. Близько сімдесяти юнаків та дівчат трьох шкіл міста Хмельницького на два дні занурилися у військову службу. Навчання відбулося на базі Національної академії Державної прикордонної служби ім. Б. Хмельницького. Ініціатори заходу впевнені – це сприятиме патріотизму в молоді. Вже декілька років поспіль навчання проводиться за підтримки народного депутата України Сергія Лабазюка.
Підняти дитячий патріотизм та ознайомлення школярів із військовою справою. Близько семи десятків юнаків та дівчат із трьох шкіл Хмельницького на два дні занурилися у військові будні. Прикордонний вишкіл для школярів проводиться не вперше, організатором є народний депутат України Сергій Лабазюк та його благодійний фонд Ми поруч. За два дні учні мали змогу відчути себе на місці курсанта-прикордонника.
Спершу юнакам та дівчатам продемонстрували фільм про нелегкі будні військових прикордонників. Пізніше школярі ознайомилися із побутом, де навчаються та живуть курсанти, і засобами, якими охороняють державний кордон. Чимала увага дітей, а особливо хлопців була прикута до військової зброї. Саме такі заходи, які проходять за підтримки Благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» є необхідними, адже військова підготовка та патріотизм зараз потрібні як ніколи.
Самі ж школярі отримали масу задоволення за ці два дні. Майбутні випускники кажуть, захід допоміг по-справжньому зрозуміти слова «захисник» та «патріотизм».
Як запевняють самі прикордонники, навіть зараз помітно – чимало з учнів стануть в майбутньому військовослужбовцями.
Наступним етапом дводенного курсу прикордонного вишкілу для школярів був візит на навчальний полігон. Тут діти змогли побачити - наскільки фізично потрібно бути підготовленим аби в майбутньому стати на захист батьківщини. В Національній академії Державної прикордонної служби ім. Б. Хмельницького приділяють чимало уваги здоровому способу життя.
В рамках військової муштри діти мали змогу розібрати навчальну зброю та навіть покататися всередині справжньої військової техніки як радянського зразка, так і в нових вітчизняних броньованих позашляховиках. Як переконують діти, найбільше вражень отримали від кінологічної кафедри.
Чимало із присутніх кажуть - після отриманих вражень бажання стати прикордонником збільшилося в декілька разів.
По завершенню дводенного прикордонного вишкілу дітей почастували справжньою солдатською кашею.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Останні новини

16:47
Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з су... 
15:01
На Хмельниччину із робочим візитом приїде заступник Міністра юстиції Сергій Петухов займаєт... 
14:09
Вчорашнім стрілкам доведеться відповідати за зберігання "трави" Кримінальне провадження розпочал... 
13:18
На хабарі у тисячу доларів “спіймали” посадовця управління архітектурно-будівельної інспекції області  
10:48
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:48
У Хмельницькому «зловили» трьох мігрантів-нелегалів Без права на перебування в Україні. У Хмельницькому «... 
13:29
У Хмельницькому пенсіонери-правоохоронці провели "репетицію" майбутнього протесту в столиці  
12:37
На Хмельниччині неповнолітній "почистили карму" за тисячу "зелених" У Старокостянтинові шахрайк... 

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59