Сьогодні відзначають Всесвітній день туризму

Вівторок, 27 вересня 2016, 18:59
Сьогодні відзначають Всесвітній день туризму. Це свято заснували з метою розвитку туризму, висвітлення його внеску в світову економіку та зміцнення зв’язків між народами різних країн.
Свято любителів подорожей і працівників туристичної сфери. Щороку, 27 вересня, світ відзначає день туризму. Подорожі дають нові емоції та враження, розширюють кругозір і дозволяють дізнатись багато цікавого про культуру різних країн та народів. День туризму – свято тих, хто хоч раз вибирався на відпочинок в незвідані місця. І тих, хто робить цей відпочинок комфортним. Цього дня наші журналісти вирішили дізнатись - чи можна Хмельницький назвати туристичним містом.
585 років виповнилось нещодавно нашому місту. Більшість гостей Хмельницького асоціюють його виключно із ринком, і не намагаються зрозуміти глибше. Безумовно, Хмельницький ніколи не претендував на культурну столицю. Дійсно, ми не маємо львівського шику чи одеського гумору, київських масштабів або чернігівської давнини.
 
Ми, поспішаючи у своїх справах, не помічаємо краси власного міста. Забуваємо про те, що такі звичні для нас будівлі мають свою історію. До прикладу, наша годинникова вежа раніше була частиною пожежного депо. Більше того, в 50-ті роки - це була найвища споруда в місті. Таких будівель із цікавим минулим в Хмельницькому чимало.
Хмельницький – зелене місто. Ми маємо кілька парків та скверів. В самому центрі - сквер імені Шевченка, який до XIX століття був дубовим гаєм на околиці Проскурова. На його місці в 1824 році була створена торгова площа, яку військові використовували в якості плацу. Пізніше територію засадили деревами та декоративними кущами. Сьогодні в парку є кінотеатр, встановлений пам'ятник Шевченка і безліч металевих скульптур, на яких бавляться діти. Найвідомішими місцями в Хмельницькому залишаються славнозвісна «стометрівка», Майдан Незалежності, пам’ятник Віри, Надії та Любові, алея біля міського РАГСу з оригінальними лавочками. Туристична галузь в нашому місті досить нова, і, на жаль, не достатньо розвинута. Але хмельничани знають і люблять своє місто навіть не зважаючи на відсутність пам’яток давнини. У кожного є улюблене місце, яке хочеться показати усім.
Варто зазначити і те, що в місті найбільша в Україні та світі кількість пам’ятників Богдану Хмельницькому. Хоча сам славетний гетьман у місті, що носить його ім’я, ні разу не бував. Хочеться вірити, що за кілька років туристична галузь у Хмельницькому стане однією з основних і люди зможуть побачити усю красу нашого міста
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Останні новини

16:47
Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з су... 
15:01
На Хмельниччину із робочим візитом приїде заступник Міністра юстиції Сергій Петухов займаєт... 
14:09
Вчорашнім стрілкам доведеться відповідати за зберігання "трави" Кримінальне провадження розпочал... 
13:18
На хабарі у тисячу доларів “спіймали” посадовця управління архітектурно-будівельної інспекції області  
10:48
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:48
У Хмельницькому «зловили» трьох мігрантів-нелегалів Без права на перебування в Україні. У Хмельницькому «... 
13:29
У Хмельницькому пенсіонери-правоохоронці провели "репетицію" майбутнього протесту в столиці  
12:37
На Хмельниччині неповнолітній "почистили карму" за тисячу "зелених" У Старокостянтинові шахрайк... 

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59