Про секс в українських школах говорять надто пізно і недостатньо

Понеділок, 03 жовтня 2016, 19:32
В українських школах говорять про стосунки, секс, фізіологію і контрацепцію запізно, викривлено і незбалансовано. Згідно опитуванням проведеного в українських школах, до 17 років реальний досвід статевого життя мали більш ніж кожен другий хлопець та кожна третя дівчина.
Сьогодні однією з суспільно важливих педагогічних проблем є підвищення віку коли неповнолітні вступають у статеве життя. Адже раннє статеве життя призводить до зростання кількості абортів, розширення діапазону венеричних захворювань, появи матерів-одиначок серед школярок. Статеве життя в українському підручнику зображено як щось дуже ризиковане. Зараз про теми, пов'язані зі статевими стосунками, фізіологією та контрацепцією, говорять у 8-9 класі. Згідно опитувань, в українських школах, до 17 років реальний досвід статевого життя мали більш аніж кожен другий хлопець та кожна третя дівчина.
 
В українських школах про статеве життя, фізіологію і контрацепцію говорять запізно, викривлено і не збалансовано, стверджують фахівці аналітичних центрів. Вже до повноліття, половина хлопців та третина дівчат мають досвід сексуальних стосунків. Але вони не знають практично нічого про контрацепцію та ризики незахищених статевих відносин. Потім, вже запізно розповідати про статеві стосунки, оскільки підлітки вже встигли сформувати свої уявлення із власного життя або Інтернету.
Про статеве виховання належить говорити у сім'ї, де виховується дитина. Батьки - кращі вчителі. Та далеко не всі готові відверто говорити «про це» зі своєю дитиною. Цю розмову батьки відкладають на потім, і сподіваються, що до неї не доведеться повертатись.
В деяких школах проводять уроки статевого виховання. Але в українських підручниках відсутня інформація про контрацепцію. Слово таке згадується в підручниках, які мають вийти наступного року. Але жодного пояснення, що це таке, які є види контрацепції і що від чого захищає. Та вчителі самі шукають способи, як розповісти дітям про такі необхідні речі. До прикладу, у хмельницькому колегіуму В. Козубняка існують години психолога, де підліткам доступно та наочно пояснюють, які є види контрацепції і як ними користуватись.
Та треба враховувати той факт, що у традиціях українських сімей неприйнято говорити з підлітками на теми сексу, обговорювати питання планування сім'ї, запобігання незапланованій вагітності, наслідків ранніх сексуальних стосунків. Отже, очевидна необхідність взаємодії сім’ї й освітньо-виховних установ – таких як інститутів, що мають найсильніший вплив на формування статевої культури підлітків.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Останні новини

16:47
Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з су... 
15:01
На Хмельниччину із робочим візитом приїде заступник Міністра юстиції Сергій Петухов займаєт... 
14:09
Вчорашнім стрілкам доведеться відповідати за зберігання "трави" Кримінальне провадження розпочал... 
13:18
На хабарі у тисячу доларів “спіймали” посадовця управління архітектурно-будівельної інспекції області  
10:48
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:48
У Хмельницькому «зловили» трьох мігрантів-нелегалів Без права на перебування в Україні. У Хмельницькому «... 
13:29
У Хмельницькому пенсіонери-правоохоронці провели "репетицію" майбутнього протесту в столиці  
12:37
На Хмельниччині неповнолітній "почистили карму" за тисячу "зелених" У Старокостянтинові шахрайк... 

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59