Замість шкільних парт - військові будні

Четвер, 06 жовтня 2016, 17:55
Військові будні, техніка, екіпіровка, зброя та справжня солдатська каша - це все відчули на собі учні старших класів трьох хмельницьких шкіл. Прикордонний вишкіл для школярів, вкотре влаштував благодійний фонд Сергія Лабазюка: «Ми Поруч». В рамках проведення заходу діти змогли відчути себе справжніми захисниками батьківщини. Відбувався вишкіл на базі Національної академії Державної прикордонної служби ім. Б. Хмельницького.
Відчути себе курсантом-прикордонником та справжнім захисником батьківщини. Більше сімдесяти одинадцятикласників трьох хмельницьких шкіл мали змогу на два дні зануритися у справжні військові реалії. Організатором прикордонного вишкілу виступив благодійний фонд Сергія Лабазюка: «Ми Поруч». Такі заходи за сприяння народного депутата відбуваються не вперше. Минулого тижня, академію відвідала молодь з 28-ої ,22-ої та 25-ої ЗОШ.
Вже за традицією, прикордонний вишкіл був поділений на два етапи. Спершу - екскурсія прикордонною академією та відвідини великої кількості навчальних кафедр. Там юнакам та дівчатам продемонстрували способи та засоби, за допомогою яких здійснюється контроль на українському кордоні. Пізніше - демонстрація озброєння. Це і для хлопців, і для дівчат стало найцікавішим.
  
Наступний день був ще динамічнішим та видовищнішим. Адже, школярі мали змогу побачити роботу службових прикордонних собак та їх дресирування.
Військові кажуть, такі заходи юним патріотам потрібні як ніколи. Тим більше, коли в країні йде війна. Хлопці та дівчата повинні знати - хто такий захисник та що означає слово «патріотизм».
Такий предмет як «Захист вітчизни» із початком війни став ще актуальнішим. Вчителям доводиться, одним словом, показувати все на пальцях.
Батько Аліни вже півтора роки знаходиться на східних рубежах нашої країни. Дівчина вирішила піти шляхом батька та хоче стати військовослужбовцем.
Кульмінацією дводенного вишкілу стала демонстрація та катання на військовій техніці. По завершенню на дітей очікував смачний обід зі справжньою солдатською кашею.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Останні новини

16:47
Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з су... 
15:01
На Хмельниччину із робочим візитом приїде заступник Міністра юстиції Сергій Петухов займаєт... 
14:09
Вчорашнім стрілкам доведеться відповідати за зберігання "трави" Кримінальне провадження розпочал... 
13:18
На хабарі у тисячу доларів “спіймали” посадовця управління архітектурно-будівельної інспекції області  
10:48
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:48
У Хмельницькому «зловили» трьох мігрантів-нелегалів Без права на перебування в Україні. У Хмельницькому «... 
13:29
У Хмельницькому пенсіонери-правоохоронці провели "репетицію" майбутнього протесту в столиці  
12:37
На Хмельниччині неповнолітній "почистили карму" за тисячу "зелених" У Старокостянтинові шахрайк... 

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59